Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Jaguar / EKSLUZIVNO doma: Novi Jaguar E-Pace s 300 konjskimi močmi že privablja poglede
AVTOBLOG - Jaguar E-Pace - Rdynamic SE - JLR Cosmos - Slovenija (9)

EKSLUZIVNO doma: Novi Jaguar E-Pace s 300 konjskimi močmi že privablja poglede


Težko pričakovani Jaguar E-Pace je končno prispel tudi na naša tla, oziroma bolje rečeno na tla salona JLR A-Cosmos na Celovški 182 v Ljubljani, kjer imajo na ogled monstruma s kar 300 konjskimi močmi.

Avtomobil je bil javnosti prvič predstavljen spomladi na letošnjem ženevskem avtomobilskem salonu, sedaj le dobrih 8 mesecev po tem, pa je prvi Jaguar E-Pace našel svojo pot tudi v Slovenijo. E-Pace je manjši in cenejši brat večjega modela F-Pace, ki je na naše ceste zapeljal šele letos spomladi. Z večjim F-Pace-om si delita aluminijasto platformo, ki služi za osnovo tudi nekaterim ostalim modelom znamke Jaguar, veliko pa ima skupnega tudi z Range Rove Evoque saj ti dve znamki spadata pod isti koncern. Ravno tako kot ostale modele znamke Jaguar, ga krasi podoben oblikovalski jezik in jaguarjeva nagnjenost k športnim avtomobilom, kar  naj bi  se odražalo tudi pri voznih lastnostih. Zagotovo je to agresivnost videti že na prvi pogled, še posebej pri tem primerku v beli barvi z R-Dynamic paketom in 20 palčnimi aluminijastimi platišči.

AVTOBLOG - Jaguar E-Pace - Rdynamic SE - JLR Cosmos - Slovenija (1)

Na voljo bosta dva dvolitrska turbodizelska agregata, kjer bo prvi razvil 150 oziroma 180 konjskih moči, drugi pa bo zadovoljil tudi najzahtevnejše ljubitelje plinskega olja, saj bo le te razvajal s kar 240 konjskimi močmi. Ljubitelje bencina moram po eni strani na žalost razočarati, saj bo na voljo le dvolitrski turbobencinski štirivaljnik, vendar bo ta vseeno ponujal 249 oziroma 300 konjskih moči, kar bo navkljub odsotnosti vsaj dveh cilindrov, zadovoljilo potrebe večine voznikov.

Čisto osnovni model s prednjim pogonom in 2.0 litrskim dizelskim agregatom, ki razvije 150 konjskih moči, bo stal le dobrih 33 tisočakov s čimer je malenkost cenejši od glavnih tekmecev, kot so Audi Q3, Range Rover Evoque in  BMW X1, ter po novem tudi X2. Ravno tako kot pri nemcih pa tudi tukaj lahko opazimo precejšen cenovni razpon saj najdražja različica HSE z najmočnejšim 2.0 litrskim turbobencinskim agregatom, štirikolesnim pogonom, 9 stopenjskim avtomatskim menjalnikom ter paketom R-Dynamic, pri ceni 67.548 € stane več kot dvakrat toliko od osnovnega modela, k čemer pa z lahkoto dodamo še nekaj tisočakov opcijske opreme.

Poleg obilice varnostnih sistemov, ki jih bo E-Pace ponujal svojim kupcem, lahko v notranjosti najdemo tipično jaguarjevo postavitev, kjer na armaturni plošči dominira centralni zaslon na dotik visoke resolucije, ki je standarden pri vseh paketih opreme. Veliko je tudi ostalih tehnoloških igrač, med katerimi izstopajo opcijski prilagodljivi digitalni merilniki ter novi head-up display, ki po novem prikazuje mnogo več informacij ter boljši pregled nad njimi. Za povezljivost skrbi 4G vroča točka, ki skupaj z obilico vgrajenih aplikacij skrbi, da potnikom ni dolgčas, priporočamo pa tudi izbor opcijskega 825 Watnega Meridian zvočnega sistema.

Več vam bomo izdali v testu, ki ga že izjemno nestrpno pričakujemo, do takrat pa si tega lepotca oglejte v zgornji fotogaleriji, če vas vizualno prepriča pa se oglasite še v salonu JLR A-Cosmos na Celovški 182 dokler še imate čas, saj naj bi se prodaja pri nas začela komaj junija prihodnje leto, zato izkoristite priložnost za ekskluzivni predogled. Morda vas bo zapeljal!

Jaguar E-Pace - cenik

Fotograf: Dejan Ipavec
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG