Prikaži kategorije
Domov / Novosti / Dodge Demon, prvi serijski avto za Drag tekmovanja!
AVTOBLOG-drag-tekmovanje-dodge-challenger-srt-demon (1)

Dodge Demon, prvi serijski avto za Drag tekmovanja!


Prvi serijski avtomobil namenjen ”drag” tekmovanju, Challenger SRT Demon v ”teaser” videu predstavlja vse podrobnosti o klimatski napravi, ki hladi hladilnik, posledično pa z nižjo vhodno temperaturo poveča moč motorja.

Kljub temu, da Challenger Demon SRT uradno še ni bil razkrit, nam je na spletu uspelo najti nekaj fotografij vozila med zadnjim testiranjem pred uradnim razkritjem. Challenger Demon SRT bo prvi serijsko izdelan avtomobil prav za ”drag” tekmovanja, med dodatno opremo si lahko namreč izberete tudi poseben ”toolkit”, ki vsebuje izredno majhna sprednja kolesa, priročno dvigalko, merilec tlaka v pnevmatikah in ključ za kolesa.

AVTOBLOG-drag-tekmovanje-dodge-challenger-srt-demon (3)

Ford, Chevrolet in Dodge so že dolgo let ponujali vozila za namen ”drag” tekmovanj vendar brez možnosti homologacije in uporabe v vsakdanjem cestnem prometu. Challenger Demon bo izgledal tako kot vsak Challenger, dodatno bo imel le širše blatnike in veliko odprtino za zrak na pokrovu motorja. Zaradi obsežne ”diete” s katero so mu uspešno znižali maso za 105kg, bo na voljo le z sedežem za voznika, možno pa bo doplačati tudi za sovoznikov sedež.

Verjetno se vsi sprašujete, kako močan motor bo imel. Poganjal ga bo namreč izjemno zmogljiv V8 HEMI motor s kompresorjem(tak kot v Hellcat različici), razvil pa bo zavidljivih 815 konjskih moči in kar 950 nevtonmetrov navora. Na kolesa bo moč prenašal samodejni menjalnik, sicer optimiziran za hitra pospeševanja in pretvornikom navora, ki bo omogočal do 18 odstotkov več moči kot v različici Hellcat. Serijsko bodo na vozilu nameščene P314/40R 18 palčne Nitto NT05R gume, namenje prav takšni zabavi.

Zaenkrat smo videli že kar 12 ”teaser” posnetkov za prihajajočo novo generacijo Dodge Challengerja, kar pomeni, da sledita še dva, nato pa bo na vrsti še razkritje celotnega vozila. Posnetek z zaporedno številko 12 nosi ime ”No Ice”, predstavlja pa vse podrobnosti o sistemu, ki uporablja inovativni hladilnik(intercooler) in nekako ”pretvarja” tekočo vodo v zrak. Ko voznik izbere vozni profil ”drag mode’‘, klimatska naprava začne hladiti hladilnik kar se pa pozna v nižji vhodni temperaturi zraka.

Vir: CarScoops
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG