Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Renault / Do leta 2020 bi lahko dobili električnega Renault Zoe RS
AVTOBLOG-Renault-Zoe-RS (10)

Do leta 2020 bi lahko dobili električnega Renault Zoe RS


Renault Sport raziskuje možnosti za produkcijo visoko zmogljive različice električnega Zoe-je in to do konca desetletja.

Vodja Renault Sport oddelka Patrice Ratti, je že potrdil, da je njegova ekipa izdelala 460 konjski prototip Zoe e-sport, kot smernico interesov te podznamke v prihodnje, čeprav so uradno dejali, da je avtomobil namenjen le proslavitvi Renaultovega udejstvovanja v Formuli E.

AVTOBLOG-Renault-Zoe-RS (12)

“Razmišljamo o izdelavi avtomobila Zoe RS, vendar je to velik projekt, ki bo zahteval ogromno časa. Zmogljivost baterije se je izboljšala do točke, da je sedaj tak avtomobil možno narediti, nekaj let nazaj, pa to enostavno ni bil mogoče in ravno zato smo že pričeli s študijami.” je dejal Ratti.

AVTOBLOG-Renault-Zoe-RS (7)

Šasija Clia RS in modifikacije krmilnega mehanizma, naj bi bile kombatibilne z Zoe-jem, vendar je Ratti dodal: “Renault Sport avtomobil, mora biti ravno tako izjemno vodljiv in agilen, kar je velik izziv. Imeti tako težke baterije in še vedno doseči nivo agilnosti, po kakršnem smo znani, bo zelo težka naloga. Takratne baterije, so omogočale le 15 minutno dinamično vožnjo prototipa, zato smo sedaj prepričani, da lahko naredimo pravi avtomobil, vreden RS znamke, ki bo imel tudi dostojen doseg.”

Renault je uveljavil svoje vodilno mesto v proizvodnji električnih avtomobilov in to načrtujemo tudi vzdrževati ter nadaljnje razvijati. Neverjetni pospeški električnih avtomobilov se popolnoma skladajo s filozofijo Renault Sport podznamke.” je zaključil Ratti.

AVTOBLOG-Renault-Zoe-RS (15)

 

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG