Prikaži kategorije
Domov / Znamke / AUDI / Deset najbolj varčnih bencinarjev za leto 2016
most-economical-cars-2016-51

Deset najbolj varčnih bencinarjev za leto 2016


Največkrat je v svetu varčnih avtomobilov govora o dizlu in njemu alternativnih gorivih, pa vendar ima lahko bencin še vedno mesto tudi med slednjimi. Seveda si za vsakdanje vozilo želimo imeti najbolj ekonomičen, majhen avtomobil z naprednimi motorji.

Če vas torej dizelski avtomobili pustijo ravnodušne, vam ponujamo izbor desetih najbolj varčnih novih avtomobilov, ki vam bodo z bencinskimi hlapi, bolj privlačnim zvokom in visokimi obrati ogreli srce. Predstavljamo vam deset najbolj varčnih na trgu, z uradno in dejansko porabo goriva, s katero nam je postregla revija What Car?.10. Mazda 2 1.5 Skyactiv-G

Uradna poraba: 3,7 l/100 km

Dejanska poraba: 4,6 l/100 km

1,5-litrski motor je na voljo s tremi različnimi izhodnimi močmi in najbolj optimalna je srednje močna različica. Kljub temu, da ne dosega uradnih podatkov o porabi, se s porabo 4,6 l/100 km še vedno uvršča med 10 najbolj varčnih.

9. Suzuki Swift 1.2

Uradna poraba: 4,7 l/100 km

Dejanska poraba: 4,6 l/100 km

Medtem ko ostali tekmeci za najbolj varčen avtomobil močno odstopajo od uradnih podatkov o porabi,  se je Swift uspel tudi pri dejanski porabi močno približati uradnim podatkom, kar prispeva k dobremu glasu malega Suzukija.

8. Seat Ibiza 1.0 Eco TSI

Uradna poraba: 3,4 l/100 km

Dejanska poraba: 4,5 l/100 km

Nedavno prenovljena Ibiza je prejela paleto novih motorjev in zabavno tehnologijo v potniški kabini, kar jo uvršča med najbolj tehnološko opremljene in hkrati varčne avtomobile na trgu.

7. Mitsubishi Mirage 1.2

Uradna poraba: 3,6 l/100 km

Dejanska poraba: 4,4 l/100 km

Kljub njegovi nepriljubljenosti in konkurenci, ki ga prekaša na skoraj vseh področjih, se lahko Mirage pohvali z izpusti pod 100 g/km,  na kar je lahko Mitsubishi še posebej ponosen.

6. Audi A1 1.0 TFSI

Uradna poraba: 3,5 l/100 km

Dejanska poraba: 4,4 l/100 km

Audijev A1 je na lestvici najbolj varčnih avtomobilov najbolj dovršen in napreden. Izgled in vožnja sta odlična, notranjost pa zelo praktična. Združuje varčnost in odlične vozne lastnosti, za kar je potrebno odšteti relativno visoko ceno.

5. Toyota Aygo 1.0

Uradna poraba: 3,6 l/100 km

Dejanska poraba: 4,3 l/100 km

Aygo prepriča predvsem s svojim mladostnim izgledom, ki je lahko povsem prilagojen vašemu stilu in željam. Hkrati je zelo poceni avtomobil za vzdrževanje ter prepričljiv v vožnji.

4. Peugeot 108 1.0

Uradna poraba: 3,4 l/100 km

Dejanska poraba: 4,3 l/100 km

108 je tesno povezan z zgoraj omenjenim Aygom, saj si delita enak motor in zato ni prav veliko presenečenje, da so tudi podatki o dejanski porabi zelo podobni. Ima dober, na dotik občutljiv zabavni vmesnik, na področju voznih lastnosti pa ga prekaša marsikateri avtomobil.

3. Volkswagen Polo 1.0 TSI Bluemotion

Uradna poraba: 3,4 l/100 km

Dejanska poraba: 4,2 l/100 km

Polo je eden najbolj varčnih avtomobilov in hkrati opremljen z lepo notranjostjo. Glede na kvalitetno notranjost in izjemne rezultate porabe goriva pa je tudi cena razmeroma ugodna.

2. Toyota Yaris 1.5 VVT-i Hybrid

Uradna poraba: 3,0 l/100 km

Dejanska poraba: 4,1 l/100 km

Njena notranjost ne deluje tako elegantna kot najboljše na trgu, sploh po zaslugi cenene plastike. A vseeno se lahko pobaha s prostornostjo in zanjo izjemno dobro ceno.

1. Suzuki Celerio 1.0 Dualjet

Uradna poraba: 3,0 l/100 km

Dejanska poraba: 3,7 l/100 km

Dober, praktičen, petvratni mestni malček z impresivno porabo goriva, ki pusti tekmece odprtih ust. Vsekakor ne spada med najlepše avtomobile, a ni niti grd. V prid varčnosti še vedno lahko žrtvujemo zunanji izgled. No, odvisno od vsakega posameznika seveda.

Če vam je torej varčnost pri avtomobilu ena najpomembnejših lastnosti, lahko prihodnje leto namesto varčnega dizla kupite enega izmed desetih malih bencinskih najbolj varčnih avtomobilov.

Vir: Birmingham mail
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG