Prikaži kategorije
Domov / Novice / Danes stopita v veljavo nova emisijska zakona!
AVTOBLOG-concinental-diesel-tehnology (5)

Danes stopita v veljavo nova emisijska zakona!


Prvi september označuje prvi dan, ko v EU stopita v veljavo dva nova in strožja zakona o testiranju izpušnih plinov za vse nove avtomobile in kombije.

Zastareli ‘New European Driving Cycle’ (NEDC) test bo zamenjal novi t.i. ‘Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure’ ali WLTP test, ki bo v testiranje vpeljal realnejše testirne pogoje za izmero izpustov v laboratoriju in tako omogočil bolj natančnejše rezultate o porabi in izpustih pri novih vozilih.

AVTOBLOG-WLTP-RDC (2)

Druga novost je t.i. Real Driving Emissions test (RDE), ki ravno tako stopi v veljavo danes. Evropa je tako postala prva na svetu, ki je v sistem merjenja vpeljala tudi tak test, pri katerem bo avtomobil vožen po pravih cestah v širokem spektru različnih pogojev z uporabo prenosne merilne opreme. RDE bo tako dopolnjeval WLTP testni cikel in bo tako ponujal realno primerjavo med laboratorijskimi rezultati na WLTP testnem ciklu ter vrednostmi, dobljenimi v realnih pogojih.

AVTOBLOG-WLTP-RDC (1)

“Avtomobilska industrija je veliko investirala za dosego velikih izboljšanj pri izpustih vozil z Euro 6 motorji v realnih RDE pogojih in ne le pri laboratorijskem testiranju. Tako bodo te dizelski agregati zagotavljali nizke izpuste ne le v laboratorijih, temveč tudi na cesti. Verjamemo, da bo zadnja generacija teh dizelskih motorjev odigrala pomembno vlogo, pri doseganju zahtevane kvalitete zraka, na katero ciljajo mesta v EU.” je dejal Erik Jonnaert, generalni sekretar pri evropskem združenju avtomobilskih proizvajalcev.

S prvim septembrom, torej po novem veljata oba testna cikla, ki veljata za vse nove avtomobile in kombije, ki bodo od tega datuma naprej prvič na voljo na evropskem tržišču.

AVTOBLOG-concinental-diesel-tehnology (4)

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG