Prikaži kategorije
Domov / Primerjave / Dan grmenja nemških vozil na letališču Portorož!
M3_AMG_Porsche (6)

Dan grmenja nemških vozil na letališču Portorož!


Zelo zabaven in pester dan, poln nervozne organizacije in navidezno neskončnega dela, se je vtisnil v spomin kot nepozabna izkušnja.

Na zadnji dan meseca marca, smo s snemalno ekipo organizirali skupni odhod na Slovensko obmorsko letališče, ki se nahaja v Sečovljah, le 5 kilometrov stran od Portoroža. S prijateljem, ki je lastnik glasnega Mercedes-Benz C63 AMG-ja, sva se dogovorila, da bi predstavili njegovo Nemško limuzino. Med dogovarjanjem sva prišla do spoznanja, da bi bilo zabavno, če bi se nam pridružil še drugi skupni prijatelj, ki pa je lastnik Porscheja 911 Turbo in ob naslednjem srečanju sva ga povabila zraven in z največjim veseljem se je strinjal, da bo pripeljal tudi svojo zver.

M3_AMG_Porsche (3)

Da pa bi še bolj popestrili dogajanje, smo prišli do zaključka, da bi bilo zelo zanimivo videti, kako bi bil C63 AMG kos svojemu glavnemu konkurentu, ki pa je predstavnik podjetja BMW z legendarno oznako M3. Ker pa je Mercedes letnik 2008, smo torej iskali primernega konkurenta, ki je bil takrat izdelan in to je tudi eden mojih najljubših M3 modelov z oznako e92. Torej, na srečo sem uspel dobiti kontakt od osebe, ki si lasti ta čudovit primerek in je bil takoj za akcijo! Kot dodatek, pa je poleg povabil še prijatelja, ki si lasti praktično enako vozilo, tako da sta na dan snemanja, bili prisotni kar dve snežno beli M3-ki in v kombinaciji s C63 AMG in Porschejem je bila to prava paša za oči.

M3_AMG_Porsche (4)

Nato pa sem razmišljal, kako bi lahko združil 3 tako imenitne primerke avtomobilov in jih pravično testiral, posnel zanimivo predstavitev in združil 3 dokaj sorodna vozila skupaj. Nato pa mi je kliknilo ob dnevu, ko sem spoznal kako zelo je predelan od prijatelja Porsche. Da ne izdam preveč informacij, ki jih boste lahko spoznali v spodnjem videu, bom tukaj omenil le to, da ima več kot 200 dodatnih konjskih moči, kot “navaden” primerek. Zatorej sem poklical bratranca, ki pa si lasti zelo atraktiven dvokolesni motor. Atraktiven pa zato, ker gre za izdelek podjetja Kawasaki, ki je bil v času svojega nastanka najmočnejši serijski motor na svetu. Torej sem dobil idejo, da bi bil produkt snemalnega dneva kar 2 različna posnetka, v katerih bi v prvem posnetku primerjali Nemška predstavnika športnih limuzin BMW M3 in Mercedes-Benz C63 AMG, v drugem posnetku pa primerjavo med Porschejem 911 Turbo in Kawasaki ZX-12R.

M3_AMG_Porsche (1)

Po potrditvi vseh štirih vozil in potrditvi, da lahko v četrtek pridemo na letališče Portorož, sem na dogodek povabil še prijatelja, ki se ukvarja z avtokozmetiko in bi bil tudi pripravljen pomagati pri pripravi vozil za lep sijaj pred snemanjem. Komaj sem čakal in le dočakal dan, ko smo se na Brezovici v Paviljonu v dopoldanskih urah vsi skupaj sestali in spoznali. Ob prihodu sta tam že bila parkirana Mercedes in Porsche, kmalu je prišel tudi bratranec z motorjem, zaradi jutranje konice pa so fantje z BMW-ji prispeli nekaj minut kasneje. Videti vse 4 primerke na parkirišču mi je dalo vedeti, da bo to še zelo zabaven dan.

M3_AMG_Porsche (2)

Ob odhodu ni nihče zadrževal navdušenja, vključno z mano, ki sem kot prvič v življenju uspel sesti v sovoznikov sedež resnično pravega cestnega superšportnika. V Porscheju je vožnja sicer malo trša ampak občutek, ko vozilo pospeši je enostavno neopisljiv. Pospešek je takojšnji. Vožnja skozi tunele pred Koprom in slišati vse poudarjene zvoke 34 cilindrov, ki so bobneli tisti dan je bila fenomenalna! Približno tako kot v najlepših sanjah, pa še štirikrat bolje.

M3_AMG_Porsche (8)

Ob prihodu na letališče sta nas tam pričakala tudi snemalca, nato pa so nas zaposleni toplo sprejeli in povabili v sejno sobo na kratek “brifing” oziroma predavanje o dovoljenem obnašanju in vožnji po letališču. Po uspešnem pogovoru in seznanitvijo pogojev kaj se sme in kaj ne, smo zapeljali vozila pred tamkajšnji hangar, kjer sta fanta iz avtokozmetike olepšala vozila in pripravila na snemanje. Kmalu smo tudi dobili znak, da se lahko zapeljemo na stezo in pričnemo s snemanjem. Najprej smo poskrbeli za zunanje posnetke posameznih vozil na stezi in prvi na vrsti je bil Mercedes-Benz. Značilen zvok AMG-jevega V8 motorja je verjetno prestrašil vse bližnje galebe in morske pse, v nas pa je vzbudil val navdušenja in razlogov zakaj se ukvarjamo s tem poklicem. Zdelo se je kot minuta, vendar smo že po 5 prevoženih dolžinah 1.200m dolge steze imeli vse potrebne zunanje posnetke in nato je prišel čas za Porscheja. Že med vožnjo v Portorož se mi je zdel hiter, po tem ko pa je prehitel snemalni avto, ki je vozil cca. 80km/h v neverjetno hitrem času, pa sem se zavedel, da gre za resnično mogočno vozilo.

M3_AMG_Porsche (6)

Po uspešnih prevoženih 6 dolžinah je prišel na vrsto še BMW M3, ki je pa za razliko od Mercedesovega V8 motorja bil sicer malo manj glasen v globokih tonih, se je pa zaradi visokih obratov zelo lepo “drl” skozi Sečoveljsko ravnino. En za drugim so bili vsak po svoje posebni in impresivni, vendar ko je pa za nami vozil Kawasaki, se je pa nam že znana predstava o hitrosti in glasnosti zdrobila. Ko je pospešil in nas obvozil s približno 12.000 obrati na minuto je bil občutek neprecenljiv. Kar naenkrat so težave izginile, nesporazumi pozabili in vse kar smo želeli je bilo še glasnosti in hitrosti. Na srečo nam je uspelo posneti vse potrebne kadre in kmalu smo se preselili nazaj ob hangar, kjer pa smo posneli še dodatne statične kadre. Končna produkta, pa si lahko zdaj tudi ogledate na spodnjih povezavah.

Mercedes-Benz C63 AMG se sreča z BMW M3:

Porsche 911 Turbo proti Kawasaki ZX-12R in “drag race” vseh štirih vozil:

 

 

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG