Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Volvo / Čudovit izgled novega karavanskega Volva V90!
volvo-v90-02

Čudovit izgled novega karavanskega Volva V90!


Težko pričakovani Volvo V90 je končno “ušel” na svetovni splet. Po predstavitvi njegovega limuzinskega sorodnika smo nestrpno čakali prostornejšega karavana, ki je po pričakovanjih postregel z vizualno zelo privlačnim izgledom in z napredno tehnologijo, znano že iz S90.

Volvo za svoj povsem nov model V90 načrtuje uradno predstavitev 18. februarja v Stockholmu na Švedskem, podjetje pa so prehitele na spletu objavljene fotografije novinca, kjer lahko natančno vidimo, kako bo izgledala karavanska različica impresivnega in čudovitega limuzinskega Volva S90. Pravzaprav je bilo tokrat že tretjič, da so bile fotografije novinca objavljene na spletu. Prvič je bil opažen v prejšnjem letu kot majhen avtomobilski modelček, drugič pa so ga uspeli fotografirati januarja v nekem garažnem poslopju.

Tokrat so fotografije prvič povsem uradne in prikazujejo potrjen in dokončen izgled novega V90. Vizualne linije, ki jih uporablja, so vzete pri limuzini S90 in SUV modelu XC90, prav vsi pa si delijo tudi povsem novo Volvovo arhitekturno platformo. Sprednji del je popolna kopija limuzinskega S90, vključno s prepoznavnimi LED svetili v obliki črke T. Le bežno je moč opaziti, da se strešna linija in zadek avtomobila zgledujeta po fantastičnem Volvo Concept Estate.

Notranjost bo po vsej verjetnosti identična tisti v S90 in iskreno, ni potrebno, da je kaj drugačna, saj je že sedaj čudovita!

volvo-s90-36

Poleg vizualnih podobnosti z modeloma S90 in XC90 pa lahko pričakujemo tudi uporabo istih pogonskih sklopov. V ponudbi bodo tako štirivaljni dizelski in bencinski motorji, med drugim tudi impresivni 190 konjski D4 iz modela V40, ki izpusti v ozračje le 99 g/km plina CO2. Na voljo bo tudi T8 priključni hibrid, ki razvije 407 konjskih moči (bencinski motor 320 KM, električni motor 87 KM) in izpusti v ozračje pod 50 g/km CO2. Povprečna poraba, ki jo obljubljajo, je 1,7  l/100 km, doseg na zgolj električni vir energije pa slabih 42 kilometrov. Moč se bo na sprednja kolesa prenašala preko 6-stopenjskega ročnega oz. 8-stopenjskega samodejnega menjalnika. Model D5, ki bo proizvedel 225 KM, pa bo serijsko uporabljal štirikolesni pogon.

Oglejte si, kako bo izgledal novi V90, ki bo več kot odlično nadomestil starega V70. Prihodnji teden bomo deležni uradnih in povsem natančnih specifikacij in informacij. Do takrat pa uživajte ob ogledu galerije slik privlačnega Šveda!

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG