Prikaži kategorije
Domov / Novosti / Črna magija: KTM X-Bow iz ogljikovih vlaken
ktm-x-bow-black-edition (2)

Črna magija: KTM X-Bow iz ogljikovih vlaken


Če iščete vpadljiv avtomobil, ki se bo lepo podal k vaši črni večerni obleki ali Batmanovem kostumu, ste na pravem mestu!

KTM je še nadgradil in izboljšal svoj model X-Bow, ki na hitro močno spominja na kakšnega žuželko. Avstrijsko podjetje je namreč svojega “žužka” odelo v črna ogljikova vlakna, kar pomeni, da je še lažji, še bolj okreten in na splošno boljši. Ker zgolj določeni karbonski elementi očitno ne zadoščajo, je KTM ogljikova vlakna uporabil skoraj na celem avtomobilu. To vključuje celotno podvozje, blatnike in ostale zminimalizirane elemente čez skeletno ogrodje.

Kljub presenetljivo pokončno postavljenemu sprednjemu vetrobranu izgleda X-Bow v črnem odtenku z vzorcem ogljikovih vlaken zares zlovešč. Še vedno uporablja prilagojen Audijev 2,0-litrski turbo motor, ki razvije 320 konjskih moči, uporablja pa nov hitri menjalnik.

ktm-x-bow-black-edition (8)

Zaenkrat še ni znano, koliko kilogramov je novinec izgubil, glede na obsežno uporabo ogljikovih vlaken pa je pričakovati osupljiv pospešek do stotice, ki se bo najverjetneje vrtel okrog 3 sekund.

Uradno poimenovanega X-Bow Black Edition lahko torej kupite za skoraj 100.000  €, poleg vozila pa prejmete tudi komplet nalepk, udobne sedeže, aluminijasto ročno zavoro in nova 18 oz. 19-palčna BBS platišča, ki so, kot ste verjetno že sami uganili, odeti v črn odtenek.

Narejenih bo le 5 primerkov, zato v primeru, da iščete črnega spogledljivca, hitro pokličite v sosednjo Avstrijo.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG