Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Porsche / Crash test Porscheja 911 GT3 RS malo drugače
AVTOBLOG-crashtest-PorscheGT3RS (2)

Crash test Porscheja 911 GT3 RS malo drugače


Verjetno najbolj ‘kul’ stvar, ki jo boste videli danes je crash test Porscheja 911 GT3 RS Lego Technic, ki ga je opravil nemški ADAC avtomobilistični klub, ki je obenem največji v Evropi.

Po spletni raziskavi, so izbrali 1:8 model porscheja, ki stane okoli 300€ in vsebuje 2.704 majhnih sestavnih delov, medtem ko so za testno lutko izbrali kar 3D natisnjeno figurico v pravilni velikosti. Da bi ta scenarij izpeljali kar se da realistično in bi obenem tudi škoda na avtomobilu bila primerljiva tisti ob pravem trku, so pri ADAC naredili enako pripravo kot za vse ostale avtomobile, le v manjšem merilu. Preizkus se je odvijal v njihovem testnem centru v Landsbergu, avtomobil pa so zaleteli pri hitrosti 46 kilometrov na uro.

AVTOBLOG-crashtest-PorscheGT3RS (9)

“Rezultati so bili impresivni in zelo drugačni kot smo pričakovali. ‘Šasija’ avtomobila ni imela prav nobenih problemov z visoko hitrostjo, ob trku pa je bilo tudi zelo malo poškodovanih kosov. Kar vidite na videoposnetku je večinoma posledica porušitve samih spojev med posameznimi sestavnimi deli.” je komentiral vodja ADAC testnega centra, Johannes Heilmaier.


Ker ne vidimo ravno vsak dan trka Lego Porscheja 911 GT3 RS pri visoki hitrosti, so Nemci ravno tako za nas objavili več kot tri minute dolg videoposnetek, kjer lahko v počasnem posnetku in iz različnih kotov vidimo trk porscheja v oviro z majhnim prekrivanjem. Uživajte v razdejanju, mi se le sprašujemo, če bodo dobili vse majhne sestavne dele ven iz kanalov in rež v testnem prostoru.

 

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG