Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Citroen / Citroen še pred Parizom razkriva CXperience koncept
Citroen_CXperience (4)

Citroen še pred Parizom razkriva CXperience koncept


Eden od mnogih konceptov, ki jih bomo deležni v prihodnjih mesecih je bil predstavljen v včerajšnjih večernih urah. Citroenov mogočni karavan nosi oznako CXperience bo ob prihodu močan konkurent Volvu V90.

Citroen je še pred uradno predstavitvijo v Parizu presenetil z novico o novem, velikem konceptnem karavanu ki bo imenovan CXperience. Gre za dolgo, široko karavansko obliko futurističnega vozila, ki bo opremljen in oblikovan kot vozilo, kot ga lahko pričakujemo v prihodnosti. Kljub temu pa nosi značilnosti francoskega podjetja, kot so konkavno zadnje steklo in eno-kraki volan. Tudi oblikovan je v značilnih francoskih linijah in je poln nenavadne opreme.

Citroen_CXperience (1)

Glavni atribut novega CXperienca je udobje potnikov med vožnjo. Zato so vsak sedež opremili s svojimi zvočniki in mikrofoni. To omogoči potnikom veliko novih možnosti glede komuniciranja in vozne izkušnje. V primeru pogovora v vozilu z drugimi potniki, bodo zvočniki omogočili boljše razumevanje in kakovost glasu, ki ga bo poslušalec slišal. Sopotnik bo lahko tudi ignoriral vse ostale potnike in samo zase pripravil glasbo. Seveda bo lahko to povzročilo popolno zmešnjavo v vozilu, vendar sem prepričan da bodo pri Citroenu to izdelali tako kot mora biti.

Citroen_CXperience (7)

Podjetje opisuje notranjost vozila kot nebesa dobrega počutja, kjer se lahko potniki sprostijo. K temu pripomore kabina izrezana iz lesa drevesa oreha, ter šivanje v sijoči rumeni barvi. Vozilo so opremili z najnovejšim hidravličnim vzmetenjem, ter spominskimi sedeži ki nudijo udobje kot sedenje na oblaku. V veliko pogledih bi ta Citroen lahko postal optimalno potovalno vozilo.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG