Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Citroen / Citroen C3 WRC koncept je dokaz francoske norosti
Citroen_C3_WRC (5)

Citroen C3 WRC koncept je dokaz francoske norosti


Nova Citroenova športna kombi-limuzina, namenjena dirkam svetovnega reli prvenstva izgleda pošastno, obeta pa se tudi cestno-legalna verzija tega vozila.

Citroen Racing se po letu dni vrača na dirke svetovnega reli prvenstva z novim dirkalnikom, ki so ga včeraj predstavili v konceptnih fotografijah. Konceptno vozilo bo možno videti tudi na prihajajočem Pariškem avto-salonu in bo praktično enak tistemu, ki bo dirkal na WRC dirkah prihodnje leto.

Citroen_C3_WRC (10)

Vozilo je osnovano na malem Citroenu C3, nato pa močno predelano. Je tudi večji od vozila na kateremu je osnovan in bo meril 1.88m v širino ter 4.1m v dolžino. V primerjavi z lanskoletnim dirkalnikom je koncept 5 centimetrov daljši zaradi sprednjega podaljška odbijača in velikega zadnjega spojlerja. Vozilo bo skoraj tako veliko kot Land Rover Range Rover Evoque, športni terenec.

Citroen_C3_WRC (6)

Poganja ga 1.6-litrski štiri-cilindrski motor s turbo-polnilnikom in proizvede 380 konjskih moči. To je kar štirikrat več kot najmočnejši cestno legalni C3 in kar 80 konjskih moči več od lanskoletnega reli dirkalnika. Vsa ta moč pa bo poganjala tudi 25 kilogramov lažje vozilo kot prejšnje leto. Obeta pa se tudi cestno legalni primerek športnega C3 dirkalnika, ki bi se lahko pomeril s Ford Fiesto ST.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG