Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Alfa Romeo / Če boste potovali po Italiji, bodite še bolj pozorni!
Alfa_Carabinieri (4)

Če boste potovali po Italiji, bodite še bolj pozorni!


Italijanska vojaška organizacija, imenovana Carabinieri, bo kmalu opremljena s popolnoma novim primerkom službenega vozila.

Italijanski Carabinieri bodo zelo kmalu dobili nove službene avtomobile. Gre za nove 505-konjske limuzine, ki se jih zelo nestrpno pričakuje po vsem svetu. Alfa Romeo Giulia QV je omenjeno vozilo in s 3,9 sekundami, ki jih potrebuje do 100 km/h, bo v prihodnosti prevažal pripadnike posebne vojaške organizacije Carabinieri, ki s črnimi škornji, črno obleko z značilno rdečo črto ob strani in avtomatskim orožjem skrbijo za mir in red na italijanskih cestah. Na srečo še ni potrebe za paniko, saj bodo vozila uporabljali za bolj pomembne dogodke, kot so prevoz organov ali spremstvo “pomembnih” osebnosti. S pogonom na zadnji dve kolesi in končno hitrostjo 310 km/h bo zmožen konkurirati praktično vsem vozilom, vendar ne priporočamo izzivanja, saj tudi, ko bodo ujeli zlikovca, bo le ta deležen prevoza z veliko manj atraktivnim kombijem, namenjenim za transport.

Alfa_Carabinieri (7)

Spremembe na vozilu bodo pričakovane. Strešne LED policijske luči, glasne sirene, sprednje in zadnje LED modre luči in v notranjosti vsa policijska oprema. Vse dogajanje bodo spremljale integrirane kamere za dokazovanje razlogov za ekstremno hitro vožnjo, v notranjosti pa bo tudi odstranljiv tablični računalnik z vsemi potrebnimi podatki, radio, defibrilator in prostor za orožje. Športni primerek Giulie QV bo dodeljen organizaciji v sklopu sodelovanja med Caraibinieri in Fiat Chrysler podjetjem, ki bo dostavil več kot 800 novih vozil v vozni park. Med njimi bodo Alfa Romeo Giuliette, Jeep Renegade in Fiat Pande 4×4. Tako, da ko boste naslednjič obiskali naše zahodne sosede, pripravite kamere, mogoče pa boste ujeli primerek eksotičnega “policijskega” vozila.

 

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG