Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Mercedes-Benz / C63 AMG-ja s štirikolesnim pogonom in ‘Black’ serije ne bo!
AVTOBLOG-mercedes-C63 (1)

C63 AMG-ja s štirikolesnim pogonom in ‘Black’ serije ne bo!


Vodja AMG oddelka Tobias Moers je povedal, da modelu C63 ne nameravajo vgraditi pogona na vsa štiri kolesa, za posebno ‘Black edition’ različico pa bodo težko našli čas.

Veliko športnejših podznamk proizvajalcev avtomobilov, čedalje bolj vpeljuje sistem štirikolesnega pogona v najzmogljivejše različice njihovih modelov zaradi vse večjih moči motorjev, ki pa jo nato težko spravijo na podlago preko le enega pogonskega para. Naslednja generacija BMW M5 bo imela štirikolesni pogon, ravno tako pa ga Mercedes E63 in E63S že uporabljata. Do sedaj sta BMW in Mercedes za svoje manjše M in AMG avtomomobile vedno uporabljala zadnji pogon, z izjemo mercedesovih A45, CLA45 in GLA45 AMG, vendar sedaj C63 S proizvede že impresivnih 503 konjskih moči, kar je ogromno za majhno limuzino z zadnjim pogonom. Vseeno pri AMG pravijo, da C63 v tej generaciji še ne bo dobil štirikolesnega pogona.

AVTOBLOG-mercedes-C63 (4)

V intervjuju za CarAdvice je Tobias Moers, vodja AMG oddelka dejal “C63 AMG v tej generaciji zagotovo ne bo dobil štirikolesnega pogona, za posebno Black serijo, ki bi bila seveda gnana le na zadnji kolesni par, pa smo žal preveč zasedeni, zato še ne vemo ali sploh bo”. Nad to izjavo smo seveda presenečeni, saj bi dodatek štirikolesnega pogona k C63 povečal prodajo v državah s hladnejšim podnebjem, kjer pogosteje sneži, vendar bosta za take namene očitno morala zadostovati GLC 63 in GLC 63 coupe.

AVTOBLOG-mercedes-C63 (5)
Ravno tako smo bili razočarani, da Mercedes verjetno ne bo izdelal Black Series različice razreda C te generacije. Čeprav niso dokončno potrdili odstopa od Black serije, je še vedno jasno, da se pri AMGju fokusirajo na izdelavo čimvečih AMG modelov, tudi novih, šibkejših z oznako ‘43 AMG-sport’, ki ponujajo med drugim tudi štirikolesni pogon. Glede na to, da je novi razred C mnogo boljši od predhodnika ne dvomimo, da bi bila agresivna Black Series različica res odlična, zato upamo, da pri AMGju nekako najdejo čas in nam naredijo pravo, brutalno poslastico.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG