Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Bugatti / Bugatti izvaja vpoklic najhitrejšega vozila na svetu!
Veyron_Recall (3)

Bugatti izvaja vpoklic najhitrejšega vozila na svetu!


Tudi najboljšim se dogaja, da z leti nekaj odpove. To je sedaj doletelo ekskluzivno podjetje Bugatti, ki izvaja vpoklic svojega najhitrejšega vozila!

Kar 92 primerkov Bugatti Veyrona je vpoklicanih v servisno delavnico, kjer bodo odpravili težave s senzorji v rezervoarjih in napake pri pričvrščevanju registrske tablice. Aluminijasti nosilec registrske tablice je lahko v nekaterih primerih žrtev korozije in odpade z vozila skupaj s tablico ter tako zadene mimoidoče vozilo. To ni spodbudna informacija, glede na to, da lahko osnovni model vozi s hitrostjo 407 km/h, močnejši Super Sport pa s 431 km/h. Ob tej hitrosti je tako lahko tudi lahek objekt, kot je registrska tablica, nevaren predmet. Težave so prisotne na modelih Veyron med letnikoma 2006-2010, Veyron Grand Sport med letnikoma 2010-2012, Veyron Super Sport  pa med letnikoma 2011-2013. Na servisu bodo opravili pregled in zamenjavo nosilcev registrskih tablic in jih bolje pričvrstili.

Veyron_Recall (1)

Kar je še bolj zaskrbljujoče, je informacija, da je Volkswagen Group vedel o problemu registrskih tablic že leta 2011 med vzdržljivostnim testom septembra 2011 ter kasneje popravil napako pri novih vozilih, vendar javnega obvestila o težavi ni bilo. Zahteve v ZDA pa so, da proizvajalci sporočijo napake najkasneje 5 dni po ugotovitvi težav.

Veyron_Recall (2)

Druga težava, ki jo bodo odpravili, je merilec goriva, ki na nekaterih modelih kaže nepravilno informacijo o količini goriva v rezervoarjih. Kljub temu, da ima 100 litrski rezervoar, se ta količina goriva porabi že po 19 minutah vožnje ob najvišji hitrosti Veyrona, zato je podatek o količini pogonske tekočine zelo pomemben. Pravijo, da so za to težavo vedeli že pred šestimi leti, vendar so o tem zasebno obvestili lastnike vozil.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG