Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Nissan / Bolj jasna oblika naslednjega Nissan Leaf-a
AVTOBLOG-nissan-leaf-electric-ev (5)

Bolj jasna oblika naslednjega Nissan Leaf-a


Nova generacija priljubljenega električnega vozila, ki sliši na ime Nissan Leaf je bila ta teden opažena med testiranjem. Kljub temu, da je bil testni primerek močno ”zakamufliran” lahko opazimo nekaj značilnih potez, ki krasijo Nissanova vozila.

Silhueta je na las podobna pred kratkim predstavljeni manjši Micri, le da je Leaf vseeno večji.

Sprednji konec vozila krasijo kvadratni žarometi, sprednja maska pa sledi oblikovalskemu jeziku ”V Motion” kljub temu, da le-ta pri električnih vozilih sploh ni potrebna, zato se nam poraja vprašanje zakaj sploh je ”zakamuflirana”.

AVTOBLOG-nissan-leaf-electric-ev (4)

Testni primerek si veliko podrobnosti deli z Nissanovim IDS konceptom, ki je bil predstavljen leta 2015, vendar bo nova generacija Leafa vseeno sledila oblikovalskim smernicam, ki so jih začrtali nedavno predstavljeni modeli.

Največja novost nove generacije bo brez dvoma naprednejši pogonski sklop s popolnoma novo baterijo, ki bo zagotavljala več ”električnih” kilometrov. Povečan domet bo zagotavljal tudi  konkurenčnost modelom kot so Chevrolet Bolt in Tesla Model 3.

Nov pogonski sklop naj bi omogočal med 300 in 400 kilometri dosega z enim polnjenjem baterije, kar je velik napredek v primerjavi z trenutno generacijo, ki zmorre ”le” 135 kilometrov z 24 kWh baterijo in 172 kilometrov z 30 kWh baterijo.

AVTOBLOG-nissan-leaf-electric-ev (3)

Veselimo se tudi sistema ProPilot ki bo nudil delno avtonomno vožnjo. To bo Leafu omogočalo, da bo lahko sam zaviral, zavijal in pospeševal na svojem pasu, podoben sistem pa smo že videli pri Qashqaiu in X-Trail modelu.

Kljub temu, da datum uradne predstavitve še ni znan, Nissan obljublja, da ga bo predstavil do konca leta.

 

Vir: CarAdvice
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG