Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Volkswagen / Bo Volkswagen ukinil model Scirocco in Beetle?
avtoblog-volkswagen-scirocco-beetle (1)

Bo Volkswagen ukinil model Scirocco in Beetle?


Po dizelski aferi ”dieselgate” mora Volkswagen kar se da zmanjšati stroške v podjetju, nekaterim model pa grozi tudi ukinitev zaradi slabih prodajnih rezultatov.

Če se spomnite, je bila za letošnje leto načrtovana nova generacija Volkswagen Scirocca, model Beetle pa naj bi postal izključno električni model.

Zadnje čase pa krožijo govorice o tem, da tako modelu Scirocco kot Beetle grozi ukinitev proizvodnje. Največji razlog za to, so seveda slabe prodajne številke, in pa velik strošek zaradi dizelske afere ”Dieselgate”. Po tej aferi mora Volkswagen okrniti svojo modelno paleto kar se da okrniti in kot se zdi, sta za to najbolj verjetna kar ta dva modela.

avtoblog-volkswagen-scirocco-beetle (4)

Scirocco in Beetle predstavljata dokaj privlačen razred vozil, ki je človeku všeč ali ne že na prvi pogled, pri nadaljevanju generacij modelov pa je odločilnih veliko več dejavnikov”, pravi predstavnik znamke Volkswagen Arno Antlitz.

Omenjena modela bi lahko nadomestila ID serija električnih vozil, ki prihajajo dokaj kmalu, in pa ravnokar predstavljeni Arteon, štirivratni prestižni kupe(naslednik modela Passat CC).

V prvi četrtini letošnjega leta je Volkswagen v evropskih državah prodal le 5,774 primerkov modela Beetle(v letu 2016 25,127), prodaja modela Scirocco pa se je v prvih treh mesecih letošnjega leta zaključila pri 2,054 prodanih primerkih(v letu 2016 10,752).

?????????????

Medtem ko uradno odločitev še čakamo, lahko kupcem, ki iščejo manši praktični kupe, v razmislek ponujamo tudi bodočo kupejevsko izvedenko Mercedesovega razreda A. Le-ta je bila razvit prav v namen konkuriranju modela Scirocco.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG