Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Seat / Bo nova SEAT Ibiza postala najboljši mestni avto?
avtoblog-seat-ibiza-vw-polo (2)

Bo nova SEAT Ibiza postala najboljši mestni avto?


SEAT nam je novo generacijo Ibize ponosno predstavil v začetku meseca Februarja. Predstavili so jo kot avtomobil za mlade in bolj dinamične voznike. Zaradi številnih prepričljivih lastnosti pa se sprašujemo, ali bi lahko nova Ibiza postala najboljši mestni avto v Evropi?

Nova Seat Ibiza bo kupce ”lovila” s številnimi posebnostmi. Kot prvo največjo posebnost štejemo popolnoma novo arhitekturo imenovano MQB A0, namenjeno manjšim avtomobilom. Ibizi omogoča uporabo novo tehnologije, z daljšo medosno razdaljo pa tudi več prostora v notranjosti. Prtljažnik v tem razredu zagotavlja največ prostora za prtljago, ekskluzivno pa je Ibiza prvi avtomobil koncerna Volkswagen, ki to arhitekturo tudi uporabjla.

avtoblog-seat-ibiza-vw-polo (3)

Naloga zagotovo ne bo enostavna, saj v tako imenovanem ”supermini” razredu konkurenčnih tekmecev ne manjka. Kljub temu, da ta v tem segment vozil zadnja leta ni opaziti pretirane rasti(le za 3 odstotke napram letu 2016), je ta še vedno največji v Evropi. Po prodaji prvih 5 mest zasedajo; Renault Clio na prvem mestu, sledi mu Volkswagen Polo ter nato Ford Fiesta, na zadnjih dveh mestih pa najdemo vztrajno Opel oziroma Vauxhall Corso in Peugeotov model 208.

avtoblog-seat-ibiza-vw-polo (1)

Ibiza prejšne generacije ni dosegala izjemnih prodajnih številk, po podatkih portala Carsalesbase je v letu 2016 končala na desetem mestu.

V spodnjem video posnetku si lahko ogledate predstavitev medija Carwow. Predstavnik medija Carwow Mat Watson izpostavi najbolj prepričljive lastnosti Nove Ibize, obenem pa doda, da z nakupom Ibize ne boste zgrešili.  Po njegovem mnenju bo kupce prepričala z privlačnim izgledom, velikm naborom zadnjih tehnoloških rešitev, udobjem, prostorno notranjostjo z velikim prtljažnikom(le-ta je večji celo od nekaterih tekmecev večjega Golfovega razreda!) in natančno vodljivostjo v zavojih.

avtoblog-seat-ibiza-vw-polo (4)

Vsem kupcem priporoča izbiro štirivaljnega bencinskega agregata napram trivaljnem, zaradi neprijetnih vibracij in zvoka. Nekaj pomislekov sicer ima  v notranjosti, kjer manjka mehka plastika. Volkswagen Polo, ki prihaja proti koncu letošnjega leta bo namreč zagotovo imel bolj kvalitetno notranjost.

 

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG