Prikaži kategorije
Domov / Novosti / Bo na vzhodni Ljubljanski obvoznici dodatni vozni pas?
Tunel2

Bo na vzhodni Ljubljanski obvoznici dodatni vozni pas?


Kot vemo, je vzhodna Ljubljanska obvoznica med delavniki že zgodaj zjutraj in popoldne močno prometno obremenjena. DARS ima rešitev, vendar še ne zelo kmalu.

Vozniki, ki se dnevno vozimo po Ljubljanski obvoznici, lahko potrdimo, da se na razcepu Malence v smeri predora Golovec in obratno, še posebej v popoldanskih urah, promet močno zgosti in ostanemo nemočni v koloni. Zadnjih nekaj tednov je še posebno nevzdržnih, zato je tudi DARS že začel z ukrepi. Kar nekajkrat smo že videli, da so predor Golovec v smeri južne obvoznice zaprli. Ne fizično, vendar so le prižgali rdeče luči pred predorom. Kljub temu pa vozniki poročajo o nekaterih posameznikih, ki so kljub rdeči luči zapeljali skozi predor.

Tunel

Težava je namreč v razcepu Malence, saj se v smeri južne obvoznice promet zoža na le en vozni pas, kot nalašč pa je blizu še izvoz Ljubljana - jug, ki je močno prometno obremenjen saj vodi v smeri Škofljice in Iga in ob prometni konici še dodatno bremeni tekoč promet. Ker so se vozniki tam tudi nepravilno priključevali v promet, so pred nekaj meseci tam postavili posebne plastične količke, ki bi preprečili posledično nevarnost, vendar so jih pred dnevi že morali zamenjati, saj so nekatere vozniki že uničili.

Tunel1

DARS ponuja rešitev v gradnji dodatnega pasu iz smeri predora Golovec proti južni obvoznici, ki bi sprostil močno zgoščenost prometa. Vendar pa bi bilo to izvedljivo šele spomladi ali poleti leta 2017. Torej bomo morali še eno dobro leto čakati, da bi naši “avtocestarji” pričeli z delom gradnje, tipično, v času, ko je na naših cestah največ tujcev in zastojev zaradi potovanja na dopust. Sicer DARS načrtuje tudi širitev avtocestnih pasov na naši zahodni obvoznici, na razcepu Kozarje, kjer zaradi bližnjega izvoza Brezovica vsakodnevno nastajajo zastoji, ki se raztezajo tudi daleč na zahodno obvoznico, včasih tudi do Šentviškega predora.

prometni zastoji

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG