Prikaži kategorije
Domov / Znamke / BMW / BMW se po uspešni prodaji EV osredotoča na avtonomnost
BMW_Električna (2)

BMW se po uspešni prodaji EV osredotoča na avtonomnost


Več kot 100.000 električnih vozil je BMW prodal v treh letih, zdaj pa bavarsko podjetje nadaljuje razvoj tehnologije avtonomne vožnje.

Električna vozila so v le nekaj letih dosegla rekordne prodajne številke. Med njimi je tudi BMW s svojo floto i-vozil dosegel okroglo število 100.000 prodanih primerkov plug-in vozil. Več kot 60.000 teh vozil je priljubljen mesti malček i3, ki je na trgu že od novembra leta 2013. Kmalu za njim je na trg prispel tudi športni BMW i8, ki se s svojo futuristično obliko lahko pohvali z več kot 10.000 prodanimi primerki od prihoda na trg leta 2014. Dodatnih 30.000 primerkov vozil pa spada med običajne primerke z možnostjo plug-in električnega motorja in nosijo oznako iPerformance.

BMW_Električna (1)

Direktor uprave podjetja BMW Harald Krüger je povedal: “BMW i serija vozil ostaja vodilna v smislu raziskav in inovacij in bo nadaljevala razvoj najnaprednejših tehnologij za BMW skupino. Na trg smo že uspešno predstavili električno tehnologijo, naslednji cilj pa je avtonomna vožnja, kjer pa se bo BMW iNEXT predstavil.” Po predstavitvi novega Mini Countryman PHEV, ki bo predstavljen leta 2018 in popolnoma električnega X3 v letu 2020, bo tako prihodnost BMW prav tako električna.

 

 

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG