Prikaži kategorije
Domov / Znamke / BMW / BMW predstavil prenovljenega i3 in novega športnejšega i3s!
AVTOBLOG-2018-bmw-i3 (8)

BMW predstavil prenovljenega i3 in novega športnejšega i3s!


BMW je včeraj predstavil prenovljeno različico svojega električnega i3, prvič pa je predstavil tudi športnejšo različico imenovano i3s.

Osnovna različica ostaja z enakim pogonskim sklopom, kjer ga poganja 170 ‘konjski’ elektromotor, ki proizvaja 250 Nm navora in pospeši do stotice v impresivnih 7,3 sekunde in omogoča končno hitrost do 150 kilometrov na uro. Tudi baterija ostaja enake velikosti in tako zagotavlja okoli 200 kilometrov realnega dosega. Nič novega torej, mar ne? No temu ni ravno tako saj nam je BMW pripravil tudi presenečenje v obliki močnejšega i3s.

AVTOBLOG-2018-bmw-i3 (2)

Ta ponuja 184 konjskih moči in 270 Nm navora, kar predstavlja nekaj manj kot 20 odstotno izboljšanje. Tako lahko po novem ta električni ‘športnik’ stotico doseže v dostojnih 6,9 sekunde, kar je mimogrede enako kot Golf GTI pete generacije, nekaj pa se je dvignila tudi končna hitrost, ki sedaj znaša 159 kilometrov na uro.

Še večja razlika med modeloma je zunaj, kjer je športnejši model dobil poudarjene širše blatnike (za 40mm) in zajetnejše pnevmatike, ki skupaj poskrbijo za mnogo športnejši izgled, k čemer pa pripomore tudi 10mm nižja oddaljenost od tal. Dodatno ima i3s še novo razvito športno podvozje, ki skupaj z drugimi izboljšavami in drugačno programiranim elektromotorjem, poskrbi za pravo električno športno doživetje. Dodatno je dobil še agresivnejšo zunanjosti, prej omenjene širše pnevmatike pa obdajajo nova 20 palčna platišča.

AVTOBLOG-2018-bmw-i3 (15)

Pri običajni različici so spremembe precej manjše. Opazimo lahko novi prednji odbijač z novimi meglenkami ter nekoliko spremenjene prednje in zadnje luči, tukaj pa se vizualne spremembe, za netrenirano oko, skorajda zaključijo. V notranjosti se zgodba ponovi, saj razen najnovejše različice iDrive info zabavnega sistema, ki vključuje tudi Apple CarPlay in nekaj novih barvnih kombinacij, ni nič novega .

Obe različici lahko opremimo tudi z dvo valjnim podaljševalnikom dosega s 38 konjskimi močmi, ki realno omogoča lastnikom prevoziti okoli 100 kilometrov več. Za piko na i, je BMW izboljšal še polnilni kabel, ki v kombinaciji z ‘i Wallboxom’ (BMWjeva različica domače polnilnice) omogoča, da se avtomobil napolni v le treh urah, kar je petkrat hitreje od polnjenja na navadni vtičnici.

Obe različici bosta na ogled na prihajajočem frankfurtskem avtomobilskem salonu v septembru, dva meseca kasneje pa bosta že zapeljali na naše ceste.

AVTOBLOG-2018-bmw-i3 (9)

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG