Prikaži kategorije
Domov / Znamke / BMW / BMW M4 namesto originalnega izpuha raje izbral Akrapoviča
bmw-m4-akrapovic-08

BMW M4 namesto originalnega izpuha raje izbral Akrapoviča


Odličen in premišljen napredek… in to pravim zaradi dejstva, ker je BMW M4 že sam po sebi odličen športni avtomobil, ki ne razočara in navduši tudi zahtevnejše voznike. Pa vendar mu je mogoče dodati elemente, ki ga naredijo še bolj zaželenega in privlačnega za oko in uho.

Ravno predanost je tista, ki je z vedno večjim številom navdušencev pripomogla k temu, da je postal M4 ena najbolj značilnih in spoštovanih stvaritev na svojem področju. Začetek navdiha in nenehnega strastnega razvoja je bil v letu 1970, ko se je vse skupaj osnovalo in postalo kultura, ki jo mnogi živijo še danes. Ne, to ni saga z imenom Vojna zvezd, temveč BMW-jeva serija avtomobilov M. Kar se je z modelom M1 začelo v komplikacijah zaradi homologacije, se je skozi leta razvilo v prava dovršena čudesa 21. stoletja.

bmw-m4-akrapovic-16

Pa ta M4? Je zadnja generacija odlično razvitih modelov M in združuje vse najpomembnejše; je hitrejši, širši, nižji in s svojimi športnimi lastnostmi še bolj izpopolnjen visokozmogljivi cestni športnik.

Število prodanih primerkov modelov M3/M4 se še vedno povečuje, kar pomeni, da kljub višji ceni avtomobil prepriča s svojo suverenostjo in zaradi svoje zmogljivosti mnoge postavi v položaj, ko ga pač morajo kupiti. Pospešek do stotice v 4,1 sekunde in impresiven oprijem v ovinkih skupaj z vso zabavno in uporabno tehnologijo je paket, ki zna prepričati. Zahvale za slednje gredo seveda predvsem 3,0-litrskemu šestvaljnemu motorju S55 s 431 konjskimi močmi, k odlični celostni izkušnji pa prispeva tudi posodobljeno vzmetenje in bolj agresiven zunanji izgled, ki ga uvršča med najbolj zaželene M modele.

bmw-m4-akrapovic-23

Današnji sivi M4 je bil še nekoliko prilagojen za še večji užitek v vožnji in lepši izgled. Od lahkih HRE P101 platišč do KW HAS paketa za znižanje vozila, Akrapovičevega izpušnega sistema pa do aerodinamičnih dodatkov iz ogljikovih vlaken vse še bolj kriči o tem, da je M4 pravi bavarski športnik.

Vir: Hawknpoke
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG