Prikaži kategorije
Domov / Znamke / BMW / BMW M240i M Performance Edition s 340 konji!
AVTOBLOG-m240-m-performance-edition (1)

BMW M240i M Performance Edition s 340 konji!


BMW bo izdelal le 750 primerkov te posebne različice ‘kupejevske dvojke’. Pri BMW-ju so mu na karoserijo dodali kup karbonskih dodatkov, ki še povečajo pridih športnosti, za pogon pa bo skrbel 3,0-litrski TwinPower Turbo šestvaljni bencinski motor, ki razvije kar 340 konjskih moči.

BMW je v namen praznovanja prenovljene uspešne serije 2 pripravil prav posebno različico, ki sliši na ime M240i M Performance Edition.

Razvit z namenom, da predstavlja kupejevsko obliko v najboljši luči, bo ta različica na voljo le v Alpine beli barvi z različnimi črnimi dodatki in grafikami ter karoserijskimi dodatki iz karbonskih vlaken. Vsi karoserijski dodatki bodo izvezeti iz asortimana M Performance.

HyperFocal: 0

Dodali so mu kup novosti, sprednji in zadnji odbijač sta na primer nova, prav tako pa na sprednjem odbijaču najdemo tudi podaljšek odbijača(”splitter”) in črno masko. Športni pridih kupeja zagotavljajo tudi pokrovi ogledal in bočne letvice na pragovih iz karbonskih vlaken. 19-palčna lahka aluminijasta platišča so dvobarvna, kupci pa bodo opazili tudi zadnji spojler iz karbonskih vlaken in difuzor z dvema zaključkoma izpušnih cevi.

AVTOBLOG-m240-m-performance-edition (6)

Moč zagotavlja 3,0-litrski TwinPower Turbo šestvaljni bencinski motor, ki razvije 340 konjskih moči. Kupci lahko izbirajo med ročnim šest stopenjskim ali  osem stopenjskim samodejnim menjalnikom. Štirikolesni pogon je na voljo le s slednjim. S tako kombinacijo pogonskega sklopa lahko M240i M Performance  Edition do stotice pospeši v le 4,4 sekunde, njegova končna hitrost pa znaša elektronsko omejenih 250 kilometrov na uro

AVTOBLOG-m240-m-performance-edition (7)

M240i M Performance Edition bo žal na voljo le kot omejena različica, saj bo BMW izdelal le 750 primerkov. Proizvodnja se bo začela julija, cen pa še ni znanih.

 

Vir: Carscoops
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG