Prikaži kategorije
Domov / Znamke / BMW / BMW i8 kot samovozeči Rinspeed Etos koncept
bmw-i8-rinspeed-etos-concept-01

BMW i8 kot samovozeči Rinspeed Etos koncept


Švicarsko podjetje Rinspeed pred vsakim avtomobilističnim sejmom v Ženevi predstavi svoje koncepte. Ker pa vedno predčasno dokončajo svoj projekt ,so se letos odločili, da najnovejši izdelek predstavijo že na sejmu elektronike v Las Vegasu. Predstavljamo vam njihov najnovejši in nadvse zanimiv samovozeči BMW i8!

Še pred sejmom elektronike v Las Vegasu pa se je Rinspeed odločil na svetovnem spletu predstaviti novi koncept Etos. Prototip je bil osnovan na visoko zmogljivem priključnem hibridu BMW i8, ki je bil za namen novega izdelka preurejen; ima spremenjeno karoserijo, sprednji in zadnji del vozila, dodana pa je bila tudi steklena streha. Pogled mimoidočih nedvomno pritegne vpadljiva zlatorumena, bleščeča barva vozila. Zunanji izgled dodatno polepšajo še 20-palčna Borbet GTX aluminijasta platišča, koncept pa preseneti tudi s pristajalno ploščadjo za kvadrokopter, ki je narejena iz 12.000 posamičnih LED diod in lahko služi tudi kot elektronska oglasna deska. Kvadrokopter je z avtomobilom povezan in lahko dostavlja voznikove pošiljke ali pa samo iz zraka spremlja vozilo in snema zanimive videoposnetke.

bmw-i8-rinspeed-etos-concept-19

Rinspeedovi oblikovalci so se odločili odpraviti standardno notranjost modela i8 in jo nadomestiti z novo. Armaturna plošča se sedaj lahko pohvali z dvema Ultra HD  širokozaslonskima prikazovalnikoma velikosti 21,5 palca ter z zložljivim volanskim obročem, ki se v primeru polnega samovozečega načina pospravi v notranjost armaturne plošče. Pedala so odeta v titan, čudovito in kvalitetno izdelani sedeži pa v večbarvni odtenek, za impresivno zvočno izkušnjo skrbi Harmanov infotainment sistem, prisotna je še analogna Patravi Travaltec ura. Za boljšo preglednost je na zunanjosti avtomobila nameščenih 8 kamer, ki spremljajo okolico in pomagajo vozniku zaznati nevarnosti.

bmw-i8-rinspeed-etos-concept-38

Govora o spremembi pogonskega sklopa ni, zato sklepamo, da je ostal BMW i8 pod pokrovom motorja nespremenjen ter ga še vedno poganja 1,5-litrski trivaljnik v sodelovanju z elektromotorjem; skupaj razvijeta 362 konjskih moči in omogočita pospešek do stotice v 4,4 sekunde.

Kako futuristični BMW i8 izgleda še bolj futuristično, si oglejte v spodnji galeriji in videoposnetku.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG