Prikaži kategorije
Domov / Znamke / BMW / BMW 850CSi z V12 motorjem je pravi bavarski dragulj
ATOBLO-BMW-8_Series-1989-1280-03 (2)

BMW 850CSi z V12 motorjem je pravi bavarski dragulj


Mnogi navdušenci nad znamko BMW so bili malce razočarani, ko je BMW opustil vse načrte za model M8, so se jim pa pri BMW oddolžili z različico 850CSi, katero so izdelali v le 1,125 primerkih!

Se še spominjate časov, ko je BMW opustil vse načrte za izdelavo modela M8 v zadnjem trenutku? Smo pa namesto modela M8 ”dobili” model 850 CSi, ki je pod pokrovom motorja skrival V12 bencinski agregat v kombinaciji z ročnim menjalnikom.

ATOBLO-BMW-8_Series-1989-1280-03 (1)

V spodnji galeriji si lahko ogledate lepo ohranjen primerek, ki je trenutno naprodaj na spletnem portalu Mobile.de.

Izdelanih je bilo le 1,125 primerkov, dvanajstvaljnik pa so močno izboljšali z močnejšimi komponentami motorja, tako da so mu nadeli kar drugo kodno ime motorja S70B56. Prostornino so z vsemi izboljšavami uspeli povečati na zavidljivih 5,6-litra, motor pa je proizvajal 375 konjskih moči. Tudi podvozje je prejelo vrsto izboljšav, vse od trših vzmeti in blažnikov pa do tršega servo krmiljenja.

Vse te izboljšave so naredile prav posebno vozilo, ki se je nedvomno ”vtisnilo” v srce marsikaterega navdušenca nad znamko BMW.  V video posnetku si lahko pogledate zgodbo lastnika, ki si lasti prav tako različico, v njem pa predstavi svojo zgodbo, vse od nakupa, lastništva in ljubezni do avtomobila. V video posnetku nazorno tudi pove, da svojega primerka 850CSi nikoli ne namerava prodati.

ATOBLO-BMW-8_Series-1989-1280-03 (5)

Kljub temu, lahko prav takšni primerki lastnikom ”pričarajo” tudi velike stroške vzdrževanja. Vseeno pa bodo odlično ohranjene primerke v dobri ”formi” zagotovo ohranjali pravi navdušenci kot je Taylor Patterson!

 

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG