Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Renault / Bi še kdo želel 270 konjskega Cliota z ročnim menjalnikom?
Clio_KZ01 (1)

Bi še kdo želel 270 konjskega Cliota z ročnim menjalnikom?


Najnovejše novice prihajajo iz Francije, kjer so oznanili, da bo nadgrajeni Renault Clio opremljen z motorjem, ki je bil originalno v večjem bratcu, Renault Megane Sport.

Med vsemi fotografijami novega Renaultsport Clio KZ 01 so se pojavile tudi informacije, da naj bi bil opremljen z veliko močnejšim motorjem, kot ga najdemo v Renaultsport Meganu. 271-konjski 2-litrski motor bo vstavljen v veliko lažjega Clia in bo tako lažje konkuriral močnim rivalom, kot so Ford Fiesta ST, Peugeot 208 GTI in posledično seveda tudi Opel Corsa OPC.

Clio_KZ01 (4)

Novi Clio KZ 01 ima tudi manj močnega športnega bratca, Clia RS 200, ki ima sicer dovolj konjskih moči, vendar izgubi svoj dirkalni čar, saj je opremljen s samodejnim menjalnikom z dvojno sklopko in je tudi edina možnost menjalnika pri tem vozilu. To je tudi najbolj nestrpno pričakovana sprememba, saj je Clio KZ 01 opremljen s šest-stopenjskim ročnim menjalnikom. To pomeni, da se večinski nadzor nad vozilom vrača v roke voznika, kar močno izboljša vozno izkušnjo.

Clio_KZ01 (5)

Vozilo bo predstavljeno na dirki Formule 1 za veliko nagrado Monaka, ki bo že ta konec tedna, od 26. do 29. maja.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG