Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Tesla / Bi plačali 900.000€ za ta redek primerek Tesle Roadster?
Tesla_Roadster (2)

Bi plačali 900.000€ za ta redek primerek Tesle Roadster?


Na spletni strani eBay se prodaja eden izmed 33 izdelanih primerkov prototipa Teslinega Roadsterja. Trenutna cena je okroglih milijon Dolarjev, vendar ljubitelji pravijo da se bo čez nekaj let vrednost močno povišala.

Tesla dandanes žanje velike uspehe modela S in modela X, ki se po svetu prodajata kot za med s svojo varčnostjo in tehnološkim napredkom. Seveda se je vse skupaj začelo že pred leti, ko je Tesla izdelala svoje prvo električno vozilo. To je Tesla Roadster, ki je bil osnovan na vozilih znamke Lotus. Še pred produkcijo pa so izdelali 33 prototipov tega vozila in eden izmed njih se trenutno prodaja na spletni strani eBay.

Tesla_Roadster (1)

32. primerek prototipa Teslinega Roadsterja je predzadnji izdelan prototip preden je znamka pričela s serijsko proizvodnjo vozil. V štirih letih so izdelali 2,450 primerkov Tesle Roadster, katere so dobavljali širom celega sveta v 30 različnih držav. Eden izmed 33. primerkov se prodaja za vrtoglavo ceno enega milijona dolarjev, vendar ima lastnik vozila zelo dobro razlago. Trenutna cena Teslinega roadsterja ja resda nekaterim nesprejemljiva, vendar le poglejte podjetje Ferrari. Nekateri starodobniki se prodajajo za 15 milijonov dolarjev, zato bo pionirski izdelek Tesle sčasoma prav tako dosegel visoko vrednost.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG