Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Bugatti / Bi lahko tako izgledala zmogljiva Bugattijeva limuzina?
AVTOBLOG-buggati-chiron-indavdesign-sedan (2)

Bi lahko tako izgledala zmogljiva Bugattijeva limuzina?


Se nam v modelni paleti Buggatija obeta visoko zmogljiva štirivratna limuzina?

Prestižni nemški proizvajalec Bugatti, ki sicer spada pod okrilje koncerna Volkswagen, zadnje čase namiguje na morebiten prihod novih modelov, ki bi okrepili položaj znamke na trgu.

Po uspešnem hiperšportniku Chironu, ki naj bi bil model, kjer zaslužijo minimalno oziroma skoraj nič, naj bi se pojavljale govorice, ki nakazujejo, da Bugatti pripravlja štirivratno prestižno  in seveda zmogljivo limuzino.

AVTOBLOG-buggati-chiron-indavdesign-sedan (1)

IndavDesign, si je njen izgled zamislil na podlagi koncepta Galibier, seveda pa je pri ”risanju” uporabil tudi smernice Chirona. Podobnosti opazimo tudi na sprednji maski, žarometih, platiščih in nenazadnje tudi strešno linijo, ki se spušča in tako poudarja nizek profil limuzine. Le-ta pa ni le zaradi izgleda, temveč zaradi hlajenja sredinsko nameščenega pošastnega 8,0-litrskega W16 motorja.

Ta motor je sicer nameščen tudi v Chironu, vgrajen pa naj bi bil tudi v prihajajočo limuzino, a z manjšo močjo od Chironovih 1,479 ”konjev” in 1,600 nevtonmetrov navora.

Zmogljiva limuzina ne bo edini model, ki ga bodo predstavili v bližnji prihodnosti, veliko vlogo bo namreč imel tudi električni model, o katerem pa zaenkrat ni še nič znanega.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG