Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Mazda / BBR je napovedal Super 200 predelavo Mazde MX-5
Mazda_MX5_BBR_paket (2)

BBR je napovedal Super 200 predelavo Mazde MX-5


Športni paket omogoči vse tja do 225 konjskih moči na voljo pa so tudi novi seti zavor in vzmetenja.

Po odličnem odzivu športnega paketa “Super 190″ za čudovito Mazdo MX-5, so pri podjetju BBR kjer se ukvarjajo s predelavo vozil predstavili še naprednejši in močnejši paket z imenom “Super 200″. Na voljo je več načinov nadgraditve 2-litrskega Mazdinega motorja iz originalnih 160 konjskih moči na osnovnih 205 konjskih moči, na voljo pa je tudi predelava ki omogoči 225 konjskih moči.

Mazda_MX5_BBR_paket (3)

Osnovna predelava Super 200 omogoči pridobitev 45 konjskih moči in 35Nm navora, kar pomeni končnih 205 konjskih moči in 243Nm navora. Pri BBR pravijo, da ta predelava izpostavi težavo 2-litrskega Mazdinega motorja, ki se skriva v dviganju obratov. Pravijo, da se motor dobro prebudi šele pri 5.500 obratih na minuto in nudi napeto, neverjetno zmogljivost vse tja do 7.150 obratov.

Mazda_MX5_BBR_paket (1)

Predelava vsebuje vstavitev nove jeklene sesalne cevi, nadgrajenih ventilnih vzmeti, sesalne cevi za hladen zrak in nerjaveč izpušni kolektor. Prav tako je dodan tudi “StarChip” software paket za centralni računalnik, kar vpliva na dovod bencina, vžiga in časovno kalibracijo odmične gredi. Končni rezultat je čas do 100km/h v le 5.7 sekundah. 

Mazda_MX5_BBR_paket (5)

Pri BBR pravijo da nadgraditev Super 200 ne vpliva na varnost vozila, vendar pa prekine veljavo obstoječe garancije. Kupci so ob nakupu športnega paketa deležni 12 do 36 mesecev garancije direktno od BBR podjetja. To pa tudi še ni vse. Paket 200 je možen tudi v Super 200+ izvedbi, kjer ponovno nadgradijo izpušni sistem, kar dvigne moč motorja na 214 konjskih moči. Če pa tudi to ni dovolj, bo BBR priskrbel novo glavo cilindrov, kar omogoči še dodatnih 10 konjskih moči in jih dvigne na mogočnih 225 konjskih moči.

Mazda_MX5_BBR_paket (4)

Na voljo je tudi pestra izbira ostalih komponent kot so vzmetenje in zavorni diski in ploščice za tiste, ki bi želeli še dodatno nadgraditi svojo MX-5. To lahko hitro povzdigne tudi ceno celotnega paketa. Osnovni paket Super 200 je na voljo za 2.795 funtov oziroma 3.335 evrov, kar je za skupno ceno vozila 23.000 evrov lahko kar veliko.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG