Prikaži kategorije
Domov / Znamke / AUDI / Audijeva notranjost prihodnosti ima zaslone – povsod!
audi-interior-concept-14

Audijeva notranjost prihodnosti ima zaslone – povsod!


Zdi se, da v današnjem svetu preprosto ne gre več brez strmenja v takšne in drugačne zaslone, s katerimi smo opremljeni doma, v službi in na pametnih telefonih. Že nekaj let pa se ti pojavljajo tudi v avtomobilski industriji. Audi je predstavil koncept, ki gre še stopničko višje.

Kar lahko vidite na spodnjih fotografijah, je koncept notranjosti novih modelov Audi, ki bodo po videnem sodeč opremljeni z velikimi AMOLED (active-matrix organic light-emitting diode) zasloni z integriranimi haptičnimi povratnimi informacijami. Kot že mnogi koncepti ter serijski BMW serije 7 je tudi Audi vpeljal tehnologijo upravljanja s kretnjami ali t.i. gesture control; le-tega bo očitno deležnih vedno več novih avtomobilov.

audi-interior-concept-13

Predstavljena novost z mnogimi zasloni vsekakor ne spada med prve koncepte, ki so bili z večzaslonsko postavitvijo v potniški kabini predstavljeni na različnih avtomobilističnih sejmih. Nekateri so pri tem bolj izvirni, drugi manj, potrebno pa je priznati, da je podjetje iz Ingolstadta s svojo upodobitvijo predstavilo zelo realistično notranjost, ki bi se lahko zlahka uresničila.

Centralno nameščen zaslon ni nič novega in se že nekaj let množično uporablja v avtomobilski industriji, zaslon pred voznikom močno spominja na Virtual Cockpit, ki ga podjetje namešča v nove modele A4, TT in druge novejše modele. Novost je predvsem zaslon velikosti iPada, ki je stacioniran pred prestavno ročico in je dosegljiv tako vozniku kot sopotniku.

audi-interior-concept-03

Notranjost je bila sicer upodobljena tudi pri napovedi o prihajajočem novem modelu Q2 in prenovljenem Q5, do leta 2018 pa lahko pričakujemo tudi razkritje povsem električnega Audi e-tron Quattro SUV koncepta. Audi nam je ob tej priložnosti postregel še z dodatnimi fotografijami prišleka.

Bi se sploh lahko sprijaznili s tako velikim številom zaslonov, ki bi vas sedaj obkrožali tudi v avtomobilu?

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG