Prikaži kategorije
Domov / Znamke / AUDI / Audi RS Q3 Performance – ko športni SUV postane še hitrejši!
Audi-RS-Q3-performance-06

Audi RS Q3 Performance – ko športni SUV postane še hitrejši!


Audijev najmanjši križanec je postal še hitrejši. S paketom nadgradnje je t.i. RS Q3 Performance še bolj športen in privlačen za kupce. Že videz pove, da gre za nič kaj “nežno” zverino, ki prihaja izpod spretnih rok podjetja v Ingoldstadtu.

S turbino podprti 2,5-litrski vrstni petvaljnik v novem Audiju RS Q3 Performance je prejel veliko adrenalinsko nadgradnjo. Iz prej dovolj suverenih 335 KM in 450 Nm navora pri običajnem RS Q3 mu je sedaj moč narasla na zavidljivih 362 konjskih moči in 465 Nm navora. Z drugimi besedami, pred vami je mali križanec z osrčjem divjega Audija RS3 Sportback.

Audi-RS-Q3-performance-15

Z entuziazma polno zasnovo tako RS Q3 Performance izstreli do stotice v le 4,4 sekunde ter doseže najvišjo hitrost 270 km/h, njegov šibkejši standardni predhodnik pa zmore isti šprint v 4,8 sekunde, pospeševanje pa se ustavi pri 250 km/h. Da se oznaka Performance resnično dobro izkaže, so Audijevi inženirji spremenili programske nastavitve vrstnega petvaljnika, mu dodali večje hladilnike in optimizirali gorivno črpalko.

Da je tudi vožnja bolj športna, je RS Q3 deležen novega, športnega vzmetenja, ki v primerjavi s standardnim modelom Q3 za 2 cm zniža celotno karoserijo avtomobila, kot del dodatne opreme pa je na voljo tudi RS Sport vzmetenje s prilagodljivimi blažilniki. Tako kot RS Q3 tudi model Performance uporablja 7-stopenjski dvosklopčni samodejni menjalnik, ki vso moč preko Quattro sistema prenaša na vsa štiri kolesa.

Audi-RS-Q3-performance-10

Vizualno avtomobil na račun izboljšave Performance prejme mat siva, 20-palčna platišča, rdeče zavorne čeljusti, matirane srebrne okrasne elemente, nekoliko spremenjeno sprednjo masko in zadnji del avtomobila ter ekskluziven RS Ascari Blue barvni odtenek. V potniški kabini je RS Q3 Performance deležen sivo obarvane armaturne plošče z instrumenti z belimi številkami ter rdečimi kazalci, v usnje oblečenega RS športnega volanskega obroča, modrih karbonskih okrasnih letev in prav tako modrih šivov na čudovitih športnih sedežih.

Audi RS Q3 Performance bo uradno predstavljen marca na avtomobilističnem sejmu v Ženevi, v Evropi pa bo naprodaj kmalu po tem.

Brutalnež izgleda naravnost fenomenalno in nadvse agresivno. Oglejte si ga v priloženi foto galeriji. Vabljeni!

Vir: NetCarShow
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG