Prikaži kategorije
Domov / Znamke / AUDI / Audi razkril prave podatke o zmogljivosti novega RS5
AVTOBLOG-Audi-RS5 (8)

Audi razkril prave podatke o zmogljivosti novega RS5


Zanimivo je, da imajo z natančnostjo obsedeni Nemci tendenco k laganju, ko beseda nanese na zmogljivostne podatke njihovih vozil. Audi ni pri tem nobena izjema, za novega RS5 je namreč vodja tehničnega razvoja uradno povedal, da je ta v resnici še hitrejši, kot nakazujejo uradni podatki.

Audi je nedolgo tega razkril novega RS5 Coupe, sedaj pa je vodja tehničnega razvoja pri Audi Sport Stephan Reil razkril še to, da je avtomobil v resnici še hitrejši, kot nakazujejo številke. To seveda ni nič pretresljivega, saj je že dolgo znano, da znamke kot so Audi in Porsche podajajo zelo konzervativne čase, glede zmogljivosti njihovh avtomobilov, pa vendar smo sedaj dobili še uradno potrditev tega.

AVTOBLOG-Audi-RS5 (5)

V intervjuju za Car Advice, je Stephan Reil dejal, da je podatek za pospešitev novega RS5 od nič do sto kilometrov v 3,9 sekunde precej konzervativen. Kot je sam dejal: “V tem poslu sem že skoraj 20 let in prav vsak avtomobil na katerem sem delal, je bil v resnici bolj zmogljiv, kot smo mu pripisali in novi RS5 ni v tem nič drugačen.”

AVTOBLOG-Audi-RS5 (2)
Reil je dejal, da lahko RS5 od 0 do 100 kilometrov na uro v idealnih pogojih pospeši v vsega 3,7 sekunde. Dejal je še: ” tudi v najslabših pogojih bo za taisti pospešek potreboval 3,9 sekunde, kolikor znaša tudi uradni čas, nikoli pa ne bo počasnejši od tega.

Seveda bi bilo odlično za vsak avtomobil vedeti kako hitro lahko pospešuje, vendar na to vpliva veliko število faktorjev. V tem se delno skriva razlog za audijevo konzervativno podajanje časov, drugi razlog pa je po Reilovih besedah to, da enostavo noče brati v kateremkoli časopisu, reviji ali na spletu, da je ‘njegov’ avtomobil počasnejši kot navaja proizvajalec.

AVTOBLOG-Audi-RS5 (6)

RS5 Coupe je sicer že v prodaji, poganja pa ga 2,9 litrski V6 TFSI motor, ki razvija 450 konjskih moči in 600Nm navora. To omogoča avtomobilu doseči končno hitrost 280 kilometrov na uro, če je ta opremljen z opcijskim ‘dynamic’ paketom.

 

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG