Prikaži kategorije
Domov / Tuning / Audi R8 by ABT: ko vam običajni R8 ni dovolj
AVTOBLOG-AudiR8-ABT (10)

Audi R8 by ABT: ko vam običajni R8 ni dovolj


Audi R8 je poznan kot superšportnik za vsak dan, njegovi lastniki, pa ga ne morejo prehvaliti. Kaj pa pravijo na to ponudbo nemškega ‘tuning’ podjetja, ki predeluje avtomobile že 30 let?

ABT je ravnokar izdal paket za predelavo Audi R8 V10 Plus, ki cilja na tiste stranke, ki menijo, da običajni avtomobil nima dovolj cestne prezence že sam po sebi. Za ‘ostrejši’ videz,  pri ABTju ponujajo aerodinamični kit iz ogljikovih vlaken, ki vključuje sprednji in zadnji odbijač, prednji lip spojler, stranske pragove, pokrove vzvratnih ogledal in blatnike ki spominjajo na tiste iz dirkalnikov. Videz dopolnjujejo 19 palčna ABT ER-F platišča v ‘Black magic’ črni barvi, ali večja 20 palčna platišča ABT GR v barvi ‘Anodized Black’.

AVTOBLOG-AudiR8-ABT (2)

Pod pokrov motorja, je ABTjevim inženirjem uspelo iz atmosferskega 5.2 literskega V10 motorja spraviti dodatnih 20 konjev in tako moč dvigniti iz 610 na 630 konjskih moči. To jim je uspelo z optimizacijo zračnega pretoka in posebnim izpušnim sistemom iz nerjavečega jekla s karbonskimi zaključki. Novo, izboljšano vzmetenje s športnimi stabilizatorji na sprednji in zadnji osi, je avtomobilu še dodatno znižalo center težišča, kar le še izboljša že tako vrhunsko lego na cesti, medtem ko je tudi celotna teža avtomobila manjša za 50 kilogramov.

ABT je ravno tako predelal notranjost z osvetlitvijo, ki pozdravi voznika ob vstopanju v avtomobil in izbiro dveh možnih materialov. Na izbiro imate karbon ali usnje, kar vam pač bolj ustreza. Cena ni točno definirana, saj je odvisna od želje vsakega posameznika in je za njo potrebno poslati povpraševanje, vendar zagotovo ni poceni.

AVTOBLOG-AudiR8-ABT (9)

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG