Prikaži kategorije
Domov / Znamke / AUDI / Audi R8 bo mogočni V8 zamenjal za turbo petvaljnik!
r8_5_cylinder_01

Audi R8 bo mogočni V8 zamenjal za turbo petvaljnik!


Ljubitelji športnika iz Ingolstadta bodo ob tej novici najverjetneje zgroženi. Menjava za manj valjne in manjše motorje pri športnih avtomobilih je bila za privržence določene znamke vedno boleča. Tokrat bodo ta “udarec” občutili tisti, ki so naklonjeni Audiju R8.

Iz Ingolstadta namreč prihaja novica, da novi Audi R8 ne bo na voljo z osemvaljnikom, kot je bilo to običajno do sedaj. Zamenjal naj bi ga cenejši, s turbino podprti petvaljnik, ki sicer izhaja iz modela RS3, vendar bo ob tej priložnosti močno nadgrajen. Možno je celo, da bo novi, manjši motor sodeloval z električnim in športniku dodal potrebno moč za “nemoteno” delovanje. Govora je tudi o povsem električni različici modela, ki se bo imenovala R8 e-Tron. Slednji iz dveh električnih motorjev iztisne 462 konjskih moči, zato se lahko nadejamo, da bo novi petvaljnik razvil ogromno moči.

r8_5_cylinder_03

Trenutni Audi RS3 uporablja 2,5-litrski turbobencinski motor z 367 konjskimi močmi, od nadgrajene različice za Audijev R8 pa lahko pričakujemo še mnogo več.

V10 Plus bo ostal v samem vrhu izpeljank R8, še vedno pa se lahko turbo petvaljnik pohvali z manjšo težo in s potencialnim sodelovanjem v hibridnem sistemu, s čimer bi se lahko približal moči desetvaljnika.

r8_5_cylinder_02

Prvi R8 z novim petvaljnim pogonskim sklopom ter z ali brez podpore električnega motorja lahko pričakujemo v roku vsaj enega leta. Možno je, da bo zaradi manjšega motorja tako cena padla pod 140.000 €.

Na testiranjih je bil opažen tudi R8 s platneno streho, ki naj bi bil razkrit prihodnje leto, stal pa bo okrog 15.000 € več kot V10 coupe, kjer se cena prične pri 165.000 €.

r8_5_cylinder_04

S tem dejanjem bo torej tudi R8 postal nekoliko dostopnejši, vendar še zdaleč ne tako poceni,  kot bi si marsikdo želel.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG