Prikaži kategorije
Domov / Znamke / AUDI / Audi bo do leta 2020 predstavil tri nove električne člane družine
Audi_električna_Prihodnost (7)

Audi bo do leta 2020 predstavil tri nove električne člane družine


Audi se pridružuje floti avtomobilskih znamk, ki bodo v naslednjih 5 letih predstavili več električnih modelov v svoji seriji vozil. S svojimi tremi e-tron brez-emisijskimi vozili načrtujejo prihod že v treh letih in pol.

V intervjuju za nemški časnik Heilbronner Stimme je direktor podjetja Audi, Rupert Stadler oznanil novico, da se podjetje aktivno ukvarja s tremi novimi električnimi modeli vozil Audi. Poleg nam že znanega Audi e-tron quattro konceptnega SUVa, se bosta mestnemu križancu pridružila še dva brez-emisijska brata. Kot pravi Stadler, bo do leta 2025 kar 25-30% vseh prodanih vozil brez-emisijskih, zato se je pomembno osredotočiti na ta trg. Strategija električnih vozil bo podprta z osredotočanjem na avtonomni sistem, ki bo avtomobilu poleg zelene vožnje omogočil tudi samodejno vožnjo brez pomoči voznika. Električni SUV bo od leta 2018 izdelan v tovarni v Bruslju, kjer je danes v proizvodnji Audi A1. Nudil bo 500 kilometrov avtonomne vožnje, poganjali pa ga bodo trije električni pogonski agregati, dva postavljena zadaj in eden spredaj. Baterija, ki bo oskrbovala motor z energijo pa bo skupni produkt celic podjetij LG Chem in Samsung SDI.

Audi_električna_Prihodnost (6)

Direktor podjetja Volkswagen Matthias Müller je pred mesecem dni oznanil združevalni načrt, ki določa da bodo podjetja v Volkswagen grupi do leta 2025 opremila 30 novih vozil na električni pogon z 2-3 milijonsko prodajo vozil letno. To je skoraj četrtina trenutno svetovno prodanih vozil, ki pridejo iz Wolfsburga. Audi načrtuje tudi novo hčerinsko podjetje “SDS Company”, ki bo izdelalo robotsko vozilo za mestno uporabo. Vozilo ne bo imelo volana niti pedala za plin ali zavoro, le prostor za potnike. To spominja na Googlovo avtonomno vozilo, vendar še ne bo na voljo pred letom 2020. 

Vir: Quattroruote
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG