Prikaži kategorije
Domov / Znamke / AUDI / Audi bo brezplačno nadgradil V6 in V8 dizelske motorje
AVTOBLOG-audi-v6-v8-nadgradnja-vw-porsche (2)

Audi bo brezplačno nadgradil V6 in V8 dizelske motorje


Nadgradnja, ki bi kmalu lahko postala tudi obvezna.

Lastniki Audijevih vozil, ki živijo v Evropi in drugih državah izven Združenih držav Amerike in Kanade, se lahko odločijo za brezplačno nadgradnjo V6 in V8 dizelskih motorjev, ki sicer ustrezajo standardoma EU5 in EU6. Približno 850,000 vozil naj bi prejelo nadgradnjo, ki bi znižala izpuste emisij v vsakdanjih voznih razmerah pod trenutnimi zahtevami standardov.

AVTOBLOG-audi-v6-v8-nadgradnja-vw-porsche (1)

Pobudo za nadgradnjo je dal nemški zvezni zavod za motorna vozila (KBA), vključuje pa več modelov iz znamk Porsche, Volkswagen in Audi. Glavni namen nadgradnje je ohranjanje sposobnosti dizelskih motorjev tudi v prihodnosti, trenutno pa želijo prispevati k izboljšanju kakovosti zraka in preprečiti morebitne prihodnje prepovedi za vozila z dizelskimi motorji.

AVTOBLOG-audi-v6-v8-nadgradnja-vw-porsche (5)

Kljub temu, da gre za ”prostovoljno” programsko nadgradnjo, Audi trdi, da bi lahko le-ta kaj kmalu postala tudi obvezna za vsa vozila. Prejšni mesec so se pojavile govorice o tem, da naj bi Audi ”goljufal” pri prikazu emisij na več kot 24,000 primerkih modelov A7 in A8, kjer ps Audi trdi, da je bil razlog za povečane izpuste emisij, okvara elektronike menjalnika.

Vir: Carscoops
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG