Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Aston Martin / Aston Martin izdelal zadnjih devet primerkov DB9
Aston_Martin_DB9 (1)

Aston Martin izdelal zadnjih devet primerkov DB9


Po srečnih 13 letih se poslavlja eden najprepoznavnejših Aston Martinov vseh časov. Od leta 2004 do 2015 je bilo samo v Evropi prodanih 8,700 primerkov zato je pomembno da bo naslednik ohranil prodajno tradicijo.

Aston Martin se je poslovil od atraktivnega modela DB9, ki je kar 13 let kraljeval floti prestižnih športnih vozil in se s svojo Britansko tehnologijo in oblikovanjem boril z Italijanskimi superšportnimi konkurenti. Surov V12 motor je s pomočjo aluminijaste platforme omogočil popolno vožno izkušnjo in nepozaben zvočni učinek. Kmalu po predstavitvi so modelu DB9 Volante odstranili streho in hitro je bil to eden najlepših športnih vozil na svetu. Pred tednom dni pa je Aston Martin oznanil konec te serije. Še 9 zadnjih primerkov se je odpeljalo s produkcijske linije, vsak izmed 9 zadnjih pa je prejel podpise tistih, ki so sodelovali pri njihovem nastanku.

Aston_Martin_DB9 (2)

Zdaj se lahko veselimo prihodnosti, saj je Aston Martin že predstavil naslednika DB11, ki bo ohranil tradicionalni V12 motor, tokrat opremljen z dvema turbinama. Osnovan je na novi platformi, oblikovan je za optimalno aerodinamiko zato lahko le držimo pesti, da bo žel uspehe predhodnika. V to niti ne dvomim, saj izgleda epsko in s tehnološko dovršenim motorjem ne bo imel težav s konkurenco. Še pred odhodom pa je Aston Martin na svojem Twitter profilu objavil poslovilen Tweet seriji DB9. 

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG