Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Chevrolet / Ameriške mišice hitrejše od evropskih superšportnikov
AVTOBLOG-CamaroZL1-1LE (7)

Ameriške mišice hitrejše od evropskih superšportnikov


Kot ste verjetno že slišali je padel še en svojevrstni rekord, na slovitem zelenem peklu, ki pa to ni. Chervolet Camaro ZL1 1LE je namreč s krogom opravil hitreje od Porscheja 911 GT2 RS prešnje generacije.

To je Chervolet Camaro ZL1 1LE, najhitrejši američki mišičnjak, ki je s slovitim Nordschleife opravil v 7 minutah in 16,04 sekunde, kar je več kot 13 sekund hitreje od ‘običajne ZL1 različice, ki jo je Chervolet testiral na ‘ringu’ prešnje leto. To seveda ni nikakršen rekord, ki bi raztrgal forume in delil mnenja, pa vendar je čas izjemno impresiven, še posebej ker gre za ‘mišičnjaka’, ki so pregovorno namenjeni le vožnji naravnost.

AVTOBLOG-CamaroZL1-1LE (4)

Da si boste lažje predstavljali, kaj ta čas pomeni in kam se ta 650 konjski ‘američan’ z zadnjim pogonom in presenetljivo, ročnim menjalnikom umešča, je tukaj nekaj primerljivih časov. 1LE je le 1,4 sekunde počasnejši od Lexusa LFE Nurburgring Edition in manj kot 4 sekunde počasnejši od novega Porscheja GT3. Presenetljivo je Camaro 0,2 sekunde hitrejši od Porscheja 911 GT2 RS prejšnje generacije. Na to bo seveda imel kaj povedati prihajajoči novi GT2 RS, pa vendar ni čas zato nič manj impresiven.

Dovolj besed. To je eden tistih ‘onboard’ posnetkov, ki si jih hočete ogledati. Rjovenje mogočnega V8 motorja in človek z veliko talenta, ki začuda upravlja z ročnim menjalnikom, kar je v takih izjemno hitrih avtomobilih postala prava redkost. Uživajte!

 

 

 

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG