Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Alfa Romeo / Alfa v Ženevo prihaja z mnogimi presenečenji
AVTOBLOG-Alfa-Romeo-Geneva  (5)

Alfa v Ženevo prihaja z mnogimi presenečenji


Alfa Romeo bo proslavila impresivne zmogljivosti modelov Giulia Quadrifoglio in Stelvio Quadrifoglio z razkritjem posebnih Nurburgring različic na ženevskem avtomobilskem salonu.

Ideja za tem je ta, da proslavijo svoje rekorde na slovitem zelenem peklu. Posebne izdaje bodo odete v Circuito Grey zunanjo barvo s karbonskimi dodatki. Manjkale ne bodo niti karbonsko keramične zavore z zavornimi čeljusti v rdeči barvi, ki se skrivajo za črnimi platišči. Če se pomaknemo v notranjost, bomo tam našli športne sedeže znamke Sparco s školjko iz karbona in rdečimi kontrastnimi šivi, manjkal pa ne bo niti volanski obroč odet v kombinacijo usnja in alkantare. Standardna oprema vključuje tudi Harman Kardon premium audio sistem, 8,8 palčni info zaslon z navigacijo, ter Android Auto in Apple CarPlay povezljivost. Oblikovalci so seveda morali dodati piko na i v obliki posebne individualne ploščice.

Produkcija bo omejena na 108 avtomobilov vsakega modela, vse pa bo poganjal enak 2.9 litrski V6 motor z 510 konjskimi močmi in 600 Nm navora. Pri Giulii Quadrifoglio to pomeni šprint do stotice v vsega 3,9 sekunde, v primeru večjega Stelvia Quadrifoglio pa je čas zaradi štirikolesnega pogona še za desetinko sekunde krajši. Za tiste, ki so različice Quadrifoglio preveč, bo Alfa ponudila tudi dve novi različici notranjega oblazinjenja.

Poleg omenjenih modelov, bo Alfa Romeo predstavila tudi dve posebni izdaji modela 4C in sicer Competizione in Italia. Competizione je baziran na modelu 4C Coupe v Vesuvio Grey zunanji barvi s karbonsko streho. Za dodatno popestritev zunanjega izgleda ima še rdeče zavorne čeljusti, Akrapovičev izpušni sistem pa poskrbi za boljšo zvočno kuliso.

AVTOBLOG-Alfa-Romeo-Geneva  (3)

Po drugi strani gre Alfa Romero 4C Italia v povsem drugo smer, saj je bazirana na modelu 4C Spider. Odeta je v Misano Blue barvo, zavorne čeljusti pa so tokrat pobarvane na rumeno. Ostaja Akrapovičev izpušni sistem in posebne ‘Spider Italia’ oznake v notranjosti, kjer lahko najdemo tudi Alpine premium audio sistem z nizkotoncem.

Proizvodnja obeh bo ravno tako omejena na 108 avtomobilov, vse pa bo poganjal enak 1.75 litrski štirivaljnik s ‘standardnimi’ 240 konjskimi močmi. To omogoča pospešek do stotice v vsega 4,5 sekunde in končno hitrost, ki se ustavi pri 258 kilometrih na uro.
AVTOBLOG-Alfa-Romeo-Geneva  (6)

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG