Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Alfa Romeo / Alfa Stelvio ali ko jagenčki obmolknejo
2018 Alfa Romeo Stelvio

Alfa Stelvio ali ko jagenčki obmolknejo


Tako bi lahko rekli predstavitvi nove Alfe Stelvio. Milanska znamka je s predstavitvijo nove Guilie, pretresla nemško avtomobilsko industrijo, sedaj pa napovedala vojno tudi v segmentu vozil SUV. Se Nemcem sedaj tresejo kolena?

V sredo se je v Los Angelesu pričel avtomobilski sejem, kjer je bila predstavljena popolnoma nova Alfa Romeo Stelvio, vozilo katerega v tem segmentu vozil pri Alfi še ne poznamo. Pri Alfi so v zadnjih sto letih predstavili že veliko različnih vozil, tokrat pa je prišel na vrsto tudi prvi SUV. Alfa Stelvio (imenovana po najvišjem asfaltiranem prelazu v vzhodnih Alpah), pravijo da je bila narejena s srcem, kar so dokazali z neverjetno lepo obliko, čistimi linijami in s samo velikostjo vozila. Stelvio je dolg 4680 mm, širok 2160 mm in visok 1650 mm, kar ga po dimenzijah uvršča ob bok Audiju Q5, BMW X3 in tudi Porsche Macanu. Pravzaprav so tudi izrazili željo, da v naslednjih letih to nemško trojico spodrinejo s seznama najboljših. Pa se jim bo več milijonska naložba obrestovala?

AVTOBLOG - Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio (7)

Na predstavitvi je bila predstavljena različica Quadrifoglio, z 2.9 V6 motorjem, ki s kar 510 konjskimi močmi poganja vsa štiri kolesa. Osnovo motorja so dobili iz že znanega Ferarri California, kateri je bil posebej predelan za Alfo. Stelvio si osnovo deli z novo Guilio, le da so tukaj z močjo opremili vsa štiri kolesa in ne le zadnji par koles. Da je motor odličen, so dokazali tudi s testiranjem na že znanem Nurburgring-u, kjer so naredili krog pod neverjetnimi osmimi minutami in s tem postavili rekord steze v tem segmentu vozil. Odgovorni pri podjetju Alfa Romeo so naredili odlično vozilo, ki združuje videz, odlične performanse, nizko lego vozila in aerodinamičnost, kar do sedaj ni uspelo še nikomur.

Pri nas bo na voljo tudi osnovna Alfa Stelvio in Stelvio TI (Turismo Internazionale) z 280 konjskimi močmi, katere bo prenašal 8-stopenjski samodejni menjalnik. Na slovenski trg naj bi pripeljala prihodnje leto, za njo pa boste mogli odšteti vsaj 35 tisočakov.

Tehnični podatki:

  • Pospešek od 0 – 100 km/h: 3,9 sek
  • Končna hitrost: 285 km/h
  • Moč motorja: 510 KM
  • Največji navor: 600Nm

 

V spodnjem posnetku si lahko pogledate kako sta se na predstavitev zapeljale Guilia in Stelvio.

 

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG