Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Mercedes-Benz / Akrapovičev izpuh tudi v Mercedesa AMG C63 coupe
Akrapovic_Evolution_Line_for_C_63_Coupe (4)

Akrapovičev izpuh tudi v Mercedesa AMG C63 coupe


Pri slovenskem, sedaj že svetovno znanem podjetju Akrapovič, so naredili nov izpuh, ki je posebej oblikovan za coupejevsko različico Mercedesa AMG C63. Ta ima kar tri nastavitve glasnosti in dva različna zvočna profila.

Izpuh, imenovan Evolution Line, je narejen kot zamenjava za obstoječi serijski izpuh, njegova posebnost pa so ročno izdelani izhodi iz ogljikovih vlaken. Ker je kar 45% lažji od serijskega izpuha, omogoča boljšo vodljivost vozila, poleg tega pa je tako zmogljiv, da ustvari dodatnih 9,5kW moči in še 27,9Nm navora. Tako kot ostali, je tudi ta narejen iz ultralahkih titanovih zlitin.

Akrapovic_Evolution_Line_for_C_63_Coupe (1)

Izpuh je sestavljen iz unikatne X-povezave z loputo in dveh dušilcev z ventili, to pa omogoči optimalni zvok in zmogljivost pri vseh načinih vožnje. Pri načinih vožnje Comfort in Sport je X-povezava odprta, kar naredi zvok bolj prefinjen, v načinu Comfort pa se zadnja ventila zapreta ter omogočata tišjo in bolj sproščeno vožnjo. V načinu Sport so odprti vsi ventili, v Sport+ in Race pa je srednji ventil zaprt, zadnja ventila pa sta odprta, kar ustvari močan in rohneč zvok.

Pri Akrapoviču pravijo, da je njihov izpuh idealna zamenjava za serijski izpuh, saj ga lahko lastnik brez težav namesti sam, poleg tega pa lahko tudi upravlja z X-povezavo, s tem pa sam določi zvok in glasnost izpušnega sistema.

Torej, želite tih in umirjen zvok ali glasno rohnenje osemvaljnika?

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG