Prikaži kategorije
Domov / Novice / Akrapovič z dobrodelno prodajo omejenih izpuhov na MotoGP
Akrapovic_Dobrodelna_Akcija (15)

Akrapovič z dobrodelno prodajo omejenih izpuhov na MotoGP


Izdelovalec izpušnih sistemov Akrapovič praznuje 25. obletnico podjetja in je v sklopu praznovanja izdelal 25 izjemno redkih izpušnih sistemov. Prvih šest izpuhov bo prodanih na dirkališču Silverstone, na uradnem MotoGP dobrodelnem dogodku.

Pred kvalifikacijskimi vožnjami MotoGP, ki bodo potekale od 1. septembra dalje na Silverstonu, bo organizirana dobrodelna dražba, ki jo organizira dobrodelna organizacija “Two Wheels for Life”. Dobrodelni dan, ki poteka pred slovitimi dirkami MotoGP je poznan tudi kot “Day of Champions” na katerem podjetja zbirajo sredstva za zdravstveno pomoč ljudem, ki živijo v odročnih afriških vaseh. Podjetje Akrapovič, čigar izpušne sisteme uporabljajo tudi na dirkah MotoGP, bo prav tako sodelovalo pri zbiranju sredstev in bodo poklonili 6 od skupno 25 unikatnih izpušnih sistemov, ki so jih izdelali v praznovanje 25-letne obletnice podjetja. Med temi šestimi izpuhi, bosta po dva izpuha za Ducati Multistrado 1200 in Yamaho YZF-R1 iz serije Slip-On, ter izpuha za BMW S 1000 RR in KTM 1290 Super Duke R prav tako iz serije Slip-On.

Akrapovic_Dobrodelna_Akcija (7)

Izjemni izpušni sistemi so opremljeni z ekskluzivnim podpisom enega izmed voznikov prvenstva MotoGP, vsebujejo Akrapovičev logotip ki je posebej oblikovan za praznovanje 25. obletnice in številko, ki potrjuje redkost teh izjemnih izpušnih sistemov. Izpuhi vključujejo dušilec izdelan iz ultralahkega titana ki je prebarvan s črno barvo in dodatnim nanopremazom, ki zagotavlja obstojnost izpuha v primeru uporabe. Izpuhi imajo potrdilo homologacije ES in ECE, kar omogoča namestitev na morda prav vaš motocikel. Izpuha za Ducati Multistrado 1200 sta podpisala Ducatijev Andrea Dovizioso in dvakratni svetovni prvak Casey Stoner. Za Yamaho YZF-R1 sta podpisala Jorge Lorenzo in atraktivni Valentino Rossi. Brad Binder, ki je vodilni v prvenstvu Moto3, pa je svoj podpis dodal na izpuh za KTM 1290 Super Duke R, medtem ko je trikratni svetovni prvak in trenutni varnostni svetovalec Loris Capirossi svoj podpis dodal na izpuh za BMW S 1000 RR.

Akrapovic_Dobrodelna_Akcija (2)

Akrapovič bo s partnerji iz sveta MotoGP (Yamaha, Ducati in KTM), kot tudi z organizatorjem prvenstva, podjetjem Dorna in podjetjem BMW M, podaril unikatne izpušne sisteme organizaciji “Two Wheels for Life“, s pomočjo katerih bodo na dražbi 1. septembra zbirali pomembna sredstva za njihovo dejavnost. Lastnik in ustanovitelj podjetja Igor Akrapovič je dodal: “Vesel sem, da bomo skupaj s partnerji iz sveta MotoGP podprli organizacijo Two Wheels for Life. Gre za izredno pomembno dobrodelno organizacijo, ki je izjemno veliko naredila za zdravje ljudi v težko dostopnih afriških vaseh. Dan prvakov (Day of Champions) v okviru britanske dirke je vedno velik dogodek, ki ga podpirajo vsi dirkači serije MotoGP, za nas pa je to priložnost, da pokažemo svojo podporo in dirkaškim navdušencem omogočimo, da postanejo pomemben del naše zgodovine, hkrati pa zberemo dragocena sredstva za plemenit namen.”

 

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG