Prikaži kategorije
Domov / Znamke / AUDI / A ŠE NI KONEC? Še en vpoklic Audija zaradi afere Dieselgate
AVTOBLOG-hitridizli-top10dizel-najhitrejšidizli-audi-bmw-vag (1)

A ŠE NI KONEC? Še en vpoklic Audija zaradi afere Dieselgate


Audi mora po novem vpoklicati še okoli 127 tisoč vozil z vgrajenimi Euro 6 motorji po tem, ko je nemška agencija KBA automotive, med testiranji emisij zaznala goljufivo programsko opremo.

Nemški častnik Bild am Sonntag navaja, da se bo 127 tisoč vozil znamke Audi z vgrajenimi V6 in V8 dizelskimi agregati, pridružilo 850 tisočim, katerih vpoklic so naznanili že julija lani. Agencija KBA ni razkrila kako je programska oprema, nameščena v dotičnih vozilih, vplivala na raven emisij škodljivih plinov, vendar so ti le obvestili Audi, da morajo do drugega februarja odgovoriti z načrtom, kako bodo programsko opremo posodobili s tako, ki ne bo omogočala manipuliranja z emisijami.

Vpoklic je torej rezultat več mesečne preiskave znamke Audi, kjer je KBA pregledala vse mogoče potencialne nepravilnosti. “Kot del sistematskega in natančnega preverjanja, je KBA sedaj izdala opozorilo, glede nekaterih audijevih modelov, opremljenih z V6 TDi motorji. Programska oprema teh vozil, bo popolnoma posodobljena, testirana in izdana agenciji KBA v potrditev.” je dejal Audi.

Te vpoklici so le zadnji iz, kar se zdi niz neskončnih odkritih vozil, opremljenih z goljufivo motorno elektroniko, od Dieselgate škandala naprej. Junija 2017 je nemška vlada ravno tako izdala, da je Audi goljufal na več kot 24 tisočih vozilih z oznako A7 in A8, kar se je seveda zopet končalo s takojšnjim vpoklicem. Vprašanje je le, kje in kdaj se vse skupaj konča? Ste vi že peljali svojega konjička na posodobitev programske opreme?

AVTOBLOG-audi-v6-v8-nadgradnja-vw-porsche (3)

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


  1. Boris says:

    Ne vem če komu še ni jasno “kje se bo vse skupaj končalo”…. Bolj ali manj je omejeno z mejami Nemčije :)

AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG