Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Mercedes-Benz / 1020 konjski AMG Project One bo razkrit v Frankfurtu
Avtoblog-Mercedes-ProjectOne (1)

1020 konjski AMG Project One bo razkrit v Frankfurtu


Mercedesov športni oddelek AMG pripravlja hiperšportnika, ki bo razvil 1020 konjskih moči s pomočjo bencinskega V6 motorja s kar štirimi elektromotorji. Izdelali jih bodo žal med 200 in 275, cena pa se bo vrtela okrog 2,3 milijona evrov.

Po najnovejših, sicer neuradnih informacijah bo Mercedesov športni oddelek iz Affalterbacha, AMG, razkril njihov skriven Project One letos na famoznem avtomobilskem salonu v Frankfurtu, avtomobil pa naj bi si nekatere izbranim strankam že ogledale.Avtoblog-Mercedes-ProjectOne (4)V tega  hiperšportnika bo nameščen 1.6-litrski hibridni agregat, povzet kar iz moštvenega  F1 dirkalnika, ki pa bo primeren tudi za cestno uporabo. To pomeni, da bo na voljo več navora pri nizkih obratih in bo tako avto bolj prijazen njihovim voznikom, navkljub temu pa se bo za dinamično vožnjo zavrtel na kar 11000 obratov na minuto! Prisilno polnjenemu agregatu bo pomagalo kar 4 elektromotorjev, in sicer eden na vsakem sprednjem kolesu, eden na ročični gredi, četrti pa bo poganjal električno turbino. V skupnem delovanju z vso to elektriko bo ta izjemno napreden agregat ponujal kar 1020 konjskih moči. Verjetno si mislite, da to dandanes ni nič posebnega, a neverjetno je dejstvo, da bo ta moč prihajala iz motorja, ki ima kar 5 krat manjšo prostornino od motorja iz Bugattijevega Veyrona. Navkljub vsej tej moči, pa bodo srečni lastniki lahko v popolni tišini, torej brez pomoči bencinskega agregata, prepotovali več kot 50 kilometrov. Žalostna novica je le ta, da jih bodo izdelali le med 200 in 275, cena posameznega modela pa bo vrtoglavih 2,3 milijona €.

Avtoblog-Mercedes-ProjectOne (3)

Čeprav gre za zelo nedostopen model, pa bo svet zaradi njegovega obstoja lepši, saj ob zvoku tistega F1 motorja najverjetneje nihče ne bo ostal brez nasmeška na obrazu.

O njemu smo pisali že pred časom.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG