Prikaži kategorije
Domov / Koncepti / 1000 električnih konjskih moči za koncept podjetja Faraday Future!
Faraday_future_22

1000 električnih konjskih moči za koncept podjetja Faraday Future!


Že iz fotografij je razvidno, da pri novincu kalifornijskega podjetja ne gre za serijski avtomobil, ampak za koncept, ki bo mogoče nekoč ugledal luč sveta. Avtomobil sicer velja za športnika, a vendar se podjetje zgleduje po podjetju Tesla in želi doseči njihov nivo prepoznavnosti v svetu.

Dirkalni koncept FFZERO1, kot ga imenuje podjetje, je osnovan na prilagodljivi arhitekturi platforme, ki naj bi bila uporabljena tudi, če bo avtomobil nekoč proizveden v večih primerkih. Za serijski cestni avtomobil se platformo prilagodi do te mere, da se nanjo namesti od enega do treh električnih motorjev ter baterije po potrebi in je zato avtomobil tudi oblikovno zelo prilagodljiv.

Faraday_future_10

Sicer pa v dirkalnem duhu FFZERO1 prejme kar štiri električne motorje, ki razvijejo “hinavsko” tihih 1000 konjskih moči in kot si lahko mislite, osupljive pospeške, ki do stotice znašajo manj kot 3 sekunde, preseže pa tudi hitrost 320 kilometrov na uro.

Nick Sampson, ki je v podjetju zadolžen za raziskovalno in razvojno dejavnost, je ob predstavitvi avtomobila na sejmu elektronike povedal, da “imajo v podjetju zelo transformacijsko vizijo in so premišljeno izbrali dizajn, za katerega trdijo, da je dizajn prihodnosti. Prav tako trdi, da ne potrebuješ 100 let izkušenj, da veš kako mora sodoben avtomobil izgledati.”

Faraday_future_14

Cilj je, da bili bolj tehnološko napredno in ne zgolj tradicionalno avtomobilsko podjetje. Za vzor so si vzeli podjetji Uber in Tesla. Močno se namiguje, da bodo lahko ljudje najemali različne avtomobile podjetja in ne samo kupili enega.

Na nek način se obnašajo kot večina drugih proizvajalcev avtomobilov. S tem so si na svojo stran pridobili nekaj resnih talentov na svojem področju, vključno z Richard Kimom. Slednji je delal za bavarski BMW in bil vodilni pri dizajniranju modelov i3 in i8. Veliko drugih zaposlenih je prestopilo iz podjetja Tesla. Faraday Future se trenutno nahaja v Los Angelesu in zaposluje 750 ljudi.

V spodnji galeriji in videoposnetkih si oglejte impresiven električno gnan izdelek.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG