Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Volkswagen / 10 Volkswagnov, ki jih boste videli le na Kitajskem!
VW_Gran_Santana

10 Volkswagnov, ki jih boste videli le na Kitajskem!


Veliko avtomobilskih podjetij ima določene produkte namenjene za določeno državo in Volkswagen je ena izmed teh podjetij. Spodaj pa je 10 vozil, ki jih drugje kot na Kitajskem ne bomo videli.

Volkswagen ima močno prodajno moč na Kitajskem in tudi svojo lastno produkcijsko linijo, kjer izdelujejo kar 16 različnih primerkov vozil Volkswagen. Kar 10 od teh 16 pa je namenjenih le za Kitajski trg in jih boste videli le na Kitajskem. To so:

Volkswagen Jetta

VW_Jetta

Jetta spada med manjše limuzine in je praktično sestrski avto “naše” Škode Rapid. Ima močan pomen in dolgo zgodovino na Kitajskem. Prejšnja dva modela Mk1 in Mk2 sta bila na produkcijski liniji med leti 1991 in 2012, z več kot 2 milijoni prodanih primerkov. Nato se je prodaja tega vozila ustavila, le na Kitajskem so predstavili 3. generacijo leta 2013.

Volkswagen Santana

VW_Santana

Santana je v osnovi le preimenovana verzija Passata, kot ga najdemo pri nas. V produkciji je že od leta 1983 in kar nekaj omejenih serij je bilo že sproti izdelanih. Volkswagen mora za izdelavo na Kitajskih tleh poiskati partnersko podjetje, ki nato skupaj izdelata vozilo, kar je že od nekdaj velik problem, saj se je VW združil s kar dvema. Tako imamo združenje Shanghai-VW in FAW-VW. Oba prodajata Passata, vendar je pri Shanghai-u poznan kot Santana, pri FAW pa kot Magotan in enako je z ostalimi produkti.

Volkswagen Gran Santana

VW_Gran_Santana

Gran Santana je le malo bolj prostorna verzija zgoraj omenjene Santane in opaziti je elemente kombilimuzine in manjšega karavana, kar vodi k rahli zmešnjavi pri oblikah in izdelavi vozil. V načrtih pa imajo tudi bolj terensko izvedbo vozila z oznako Cross Santana.

Volkswagen Lavida

VW_Lavida

Lavida je najbolj prodajan Volkswagen na Kitajskem zaradi značilnih VW razlogov. Je zelo prostoren, ima praktično neuničljive motorje in s ceno 11.000€ ni drag. Opaziti ga je vsepovsod zato Volkswagen tudi vsako leto izda vse vrste nadgraditev na trg.

Volkswagen Gran Lavida

VW_Gran_Lavida

Gran Lavida je zelo podoben Gran Santani, vendar je opaziti več podrobnosti kot jih najdemo na karavanu, kot na kombilimuzini, kar omogoča še večjo prostornino. Zelo popularen je pri mladih družinah in se boljše prodaja v manjših mestih.

Volkswagen Cross Lavida

VW_Cross_Lavida

Cross Lavida je osnovan na Gran Lavidi in na Kitajskem je beseda Cross tako popularna, da občasno prehiti prodajo vozil na katerih so osnovani. Višina vožnje je rahlo dvignjena, dodane so plastične maske za boljši izgled in imajo varovalno funkcijo, na strehi pa imajo nosilce za pritrditev raznih stvari.

Volkswagen Bora

VW_Bora

Bora je še eden izmed primerkov vozil, ki so bili nekoč pri nas, pa jih zdaj ni več. Do leta 2006 je bil še v produkciji v Evropi, nato pa so proizvodnjo zaključili, medtem ko so na Kitajskem prodajo nadaljevali. Podobno kot Lavida, je tudi Bora praktično letno nadgrajena in je tudi zelo priljubljena. Obstaja tudi Cross različica, kot Cross Lavida.

Volkswagen Sagitar

VW_Sagitar

Osnovan je na peti generaciji VW Jette in na Kitajskem spada med Boro in Passata. Izdelali so tudi športno verzijo vozila z več kot 200 konjskimi močmi, vendar prodaja ni bila uspešna, zato so športneža po letu dni ukinili.

Volkswagen Lamando

VW_Lamando

Lamando je pa limuzina v obliki coupeja, v enaki stilski obliki kot jo najdemo pri Volkswagnu CC. Osnovan je na enaki Jetta platformi, kot zgoraj omenjeni Sagitar, vendar ga lahko kupite za nižjo ceno kot jo ima Sagitar, saj prodaja ni zelo uspešna. Je zelo dobro opremljen in ima zelo dober izgled in ker noben drug izdelovalec avtomobilov ne izdeluje podobnega vozila, je praktično unikaten na Kitajskem.

Volkswagen Phideon

VW_Phideon

Phideon je pa najbolj prestižen Volkswagnov izdelek na Kitajskem. Spada med Passata in Phaetona in je izdelan na enaki platformi kot Audi A6L, ki ima daljšo medosno razdaljo. Predstavljen je bil na avtosalonu v Pekingu prejšnji mesec in bo prišel na trg v mesecu septembru.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


  1. KrEn says:

    Ni res, da je Jetta le za kitajski trg. Skozi luko Koper jih gre vsak dan ogromno za turčijo, izrael itd…

AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG