Prikaži kategorije
Domov / Zabava / 10 neuporabnih detajlov na sodobnih avtomobilih
neuporabni dodatki (11)

10 neuporabnih detajlov na sodobnih avtomobilih


Na določenih avtomobilih najdemo takšne in drugačne dodatke za katere se lahko vprašamo čemu pravzaprav služijo in hkrati ugotovimo, da bi bil avtomobil prav toliko uporaben, če teh določenih dodatkov ne bi imel. Predstavljamo vam seznam neuporabnih in brezpomenskih dodatkov na sodobnih avtomobilih.

10. Dežnik v vratih Rolls-Royce

Ideja se sprva ne zdi slaba in znamki, kot je Rolls-Royce, resnično pristoji, saj mora biti za potnike v zadnji vrsti resnično dobro poskrbljeno. Pa vendar gre za zelo drag in posledično dokaj nepotreben dodatek, saj lahko za dežnik poskrbi le voznik, ki odpira vrata, potnik pa bi se s stegovanjem do dežnika po nepotrebnem zmočil.

neuporabni dodatki (3)

9. Spojler na Dodge Ram Daytona

Slednji je sicer bolj pogost na ameriškem trgu, pa vendar njegov smešen spojler vsekakor ne pritiče zadku  tako velikega in “delavskega” vozila. Za pravo izkoriščanje slednjega pick-up niti ne doseže dovolj velike hitrosti. Zakaj je torej pritrjen na zadek?

neuporabni dodatki (6)

8. Porscheve v usnje odete ventilacijske reže

Seveda razumemo, da je govora o kakovostni in dražji znamki Porsche. Ampak, ali  je resnično potrebno v usnje odeti celo hladilne reže v potniški kabini?

neuporabni dodatki (2)

7. Vaza v Volkswagen Beetle

Sicer zelo lepa, a neuporabna gesta iz strani Volkswagna. Kaj natanko so želeli doseči z vazo sredi armaturne plošče?

neuporabni dodatki (10)

6. Logotip na koncu žarnice

Le redki opazijo majhen logotip na koncu žarnice. Ali ne bi bilo bolj pametno čas, namenjen izdelavi le-teh, nameniti drugim, bolj pomembnim izboljšavam?

neuporabni dodatki (9)

5. Mercedes-Benzovi čudovito kromirani izpušni zaključki, ki to niso

Slednji so čisto brez vsake funkcije dodani na zadnji odbijač. Pravzaprav je njihova funkcija le bolj športen izgled. Zakaj bi nameščali kromirane dodatke, ki naj bi bili izpušni sistem,a to niso?

neuporabni dodatki (8)

4. S plastičnim pokrovom prekriti motorji

Zakaj so v avtomobilski proizvodnji začutili potrebo po pokrivanju čudovite mehanizacije s plastičnimi ploščami? Verjetno tega ne bomo nikoli izvedeli. Ostaja pa vprašanje, zakaj je bilo potrebno dodajati plastiko, ki nima nikakršne funkcije?

neuporabni dodatki (1)

3. Hladilne reže in ventilatorji, ki to niso

Ko strokovnjaki začnejo z izdelavo avtomobila, mora biti le-ta lepo in predvsem tehnično izpopolnjen. Ko združijo oboje, včasih dobimo hladilne reže, ki so v resnici le neprepusten, lepše oblikovan kos plastike. Če ne drugega, izgleda vsaj lepo.

neuporabni dodatki (4)

2. Projektorji v vratih

Projeciranje logotipa ob vstopu v avtomobil je vsekakor lepa gesta, po drugi strani pa nekoliko nepotreben dodatek. Zadoščala bi povsem običajna osvetljava, ki poskrbi za dobro vidljivost. Nekaterim gre lahko “bahanje” z raznoraznimi logotipi tudi močno v nos.

neuporabni dodatki (5)

1. Platnena streha na običajnih avtomobilih

Platnena streha je na običajnih avtomobilih z razlogom izgubila na priljubljenosti. Zakaj jo nekateri avtomobilski proizvajalci brez pomena še vedno nameščajo na svoje avtomobile?

Lincoln Town Car Picture Gallery 1998 Lincoln Town Car – Pictures, Information And Specs   Auto

Poznate še kakšen nepotreben in neuporaben dodatek pri sodobnih vozilih?

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG