Prikaži kategorije
Domov / Zabava / 10 najboljših evropskih športnih vozil iz 80. let …
Audi_Quattro_Coupe

10 najboljših evropskih športnih vozil iz 80. let …


Pravijo, da so bila 1980. leta neverjetna. Poleg divjih las, vprašljivega stila oblačenja in boleče počasnega interneta pa je bilo to obdobje revolucionarno na področju zmogljivosti avtomobilov.

V 80. so tako avtomobilom predstavili turbopolnilnike, štirikolesni pogon; računalniška pomoč pri vožnji je bila močno raziskovana za optimalno zmogljivost. Vodilni v tej obsesiji izboljšanja vozil in biti najboljši pa smo bili seveda Evropejci. Vse je bilo vprašljivo in v vrsti za izboljšanje: od lokacije položaja motorja do pogona koles ter koliko cilindrov je potrebnih za najboljšo uporabo moči. Vsak proizvajalec je imel svojo idejo o najboljši izvedbi športnega vozila, zato je takrat nastalo ogromno resnično neverjetnih vozil. Spoda je naštetih 10 najboljših in najbolj popularnih tistega časa.

10. Lotus Esprit Turbo

Lotus_Turbo

Prvič predstavljen leta 1976, pa je doživel skoraj 30 let obstoja s svojim vrhuncem prav v 80. letih, ko so predstavili model turbo. Poganjal ga je 2,2-litrski, štiri-cilindraš s turbopolnilnikom, ki je proizvedel takrat neverjetnih 210 konjskih moči in 270 Nm navora. Do leta 1987 je prejel tudi preoblikovanje in s tem je tudi turbo motor proizvedel 215 konjskih moči. Ker je tehtal malo več kot labodje pero, mu je ta motor omogočil tudi čas do 100k m/h pod 5 sekundami, kar je bilo za tisti čas zelo impresivno. Sicer so kasneje, v 90., izdelali še močnejše Esprite, a se je prav ta znameniti vtisnil v srca ljubiteljev širom sveta.

9. Lancia Delta S4

Lancia_S4

Originalna Lancia Delta je bila kompaktna kombilimuzina, opremljena s štirikolesnim pogonom, ki je zelo rada vozila kot rally dirkalnik. Vrhunec v svoji motošportni karieri je doživela med letoma 1985 in 1986 kot pošast skupine B. Da pa bi se lahko uvrstila v B skupino, so izdelali 200 homologiranih Delt z enako mehanizacijo kot rally pošast.
To pomeni, da so odstranili spredaj vstavljeni motor Delte ter v prostor, kjer so bili zadnji sedeži, vstavili 1,8-litrski motor s super in turbopolnilnikom, kar pomeni, da je bil to s sredinsko vstavljenim motorjem štirikolesni dvosed. Imenovan Delta S4, velikokrat znan tudi po imenu “Stradale”, je proizvedel 247 konjskih moči, kar res ni slabo za avto tistega časa, ter skupno težo manj kot 1300 kg.

8. Audi Quattro Coupe

Audi_Quattro_Coupe

Pred vstopom na trg zgoraj omenjene Delte S4 pa je bil Audi Quattro originalno cestno-legalno rally vozilo. Z 2,1-litrskim petcilindrskim turbo motorjem je originalni Quattro proizvedel 197 konjskih moči in s pogonom na vsa štiri kolesa dokazal, da je vredno bolj podrobno raziskati lastnosti štirikolesnega pogona. Ob koncu desetletja pa je Audi predstavil omejeno serijo homologirane izvedbe dirkalnika, prirejenega za rally skupino B, ki je skupno proizvedel več kot 300 konjskih moči.

7. Mercedes-Benz 190E 2.3-16/2.5-16

Mercedes_190E

Kot so bile v 80. priljubljene rally dirke, so bile v Nemčiji vsekakor v središču pozornosti  nemške “touring” dirke, imenovane DTM. Kot v rally skupini B, so tudi na DTM dirkah vozniki potrebovali vozila, ki so bila prirejena za dirke, a so bila tudi cestno-legalna. To pa je pomenilo, da če je proizvajalec želel dirkalnik, ki je dosegel višjo hitrost, je moral izdelati tudi cestno vozilo, ki je doseglo višjo hitrost. In to je vodilo v nastanek vozila Mercedes-Benz 190E 2.3-16, ki je kasneje predal prestol močnejšemu 190E 2.5-16. Oznaka 190E se nanaša na ime modela kompaktne limuzine, 2.3-16 pa na motor, ki je bil 2,3-litrski in je imel 16 ventilov. S 185 konjskimi močmi je bil velik napredek od osnovnega modela, kasneje pa je prišel na trg 2,5-litrski motor, ki je bil zmožen tudi 200 konjskih moči. Ampak motor pri tem vozilu ni bil najpomembnejši. Močno je pripomogla tudi aerodinamika, vzmetenje, boljše zavore in bolj robustna vožnja, kar je močno spremenilo to Mercedesovo limuzino.

6. Ford RS200

Ford_RS200

Medtem ko so Audi, Lancia in mnogi drugi proizvajalci izdelovali predelane verzije že obstoječih vozil za brutalno rally skupino B, pa se je Ford odločil narediti popolnoma nov avto. In tako je nastal RS200, ki je bil majhen, s pogonom na vsa štiri kolesa, s sredinsko postavljenim motorjem, kupejček, ki ga je poganjal 1.8-litrski turbo motor. Kljub temu, da je imel manj konjskih moči kot konkurenti skupine B in  je zato žel manj uspehov, je kasneje postal zelo priljubljen avto. Zaradi svoje velikosti in moči motorja je bil priljubljen cestno-legalni avto in ker je bilo izdelanih vozil le 200, je danes delujoči primerek zelo cenjen in temu primerno veliko vreden.

5. BMW M3 (E30)

BMW_M3

BMW M3 je bil “odskočna deska” tega bavarskega podjetja. Ne le, da je bil ob predstavitvi deležen veliko pozornosti in žel mnoge uspehe, temveč je tudi danes ta avto zelo priljubljen med poznavalci. Nekateri tudi pravijo, da je ta M3 tudi najboljši M3 vseh časov. Kot zgoraj omenjeni Mercedes-Benz 190E je bil tudi originalni M3 izdelan v homologacijske namene za DTM dirke. Poganjal ga je 2,3-litrski motor, ki je proizvedel več kot 210 konjskih moči in s pomočjo nadgrajene aerodinamike, novih delov vzmetenja, zavor, pogonskih delov je postal eden najboljših avtomobilov vseh časov.

4. Ferrari Testarossa

Ferrari_Testarossa

Ferrari Testarossa je bil eno najbolj priljubljenih vozil, katerega slike so bile nalepljene po sobah ljubiteljev eksotičnih vozil. S privlačno Pininfarina obliko in nezamenljivim V12 zvokom je bil Testarossa sanjski avto vseh mladih ljubiteljev širom sveta. Poganjal ga je 4,9-litrski V12 motor s skoraj 400 konjskimi močmi, ki je dokazal, da ni le maneken, temveč tudi zelo hiter maneken. Zelo nizka in široka oblika je omogočila dominacijo ovinkov prav tako lahkotno kot visoko hitrost na ravnini. Kljub temu, da je v 90. prejela novo ime in veliko več moči, bo za ljubitelje za vedno znana kot Testarossa.

3. Lamborghini Countach

Lambo_Countach

Če je Ferrari Testarossa bil eno najbolj priljubljenih vozil, katerega slike so bile polepljene po stenah ljubiteljev, pa je bil Lamborghini Countach tisti, najbolj priljubljen. Nastal je že v sredini 70., vendar pa je resnično zaslovel v sredini 80.let. Znan tudi kot 5000QV, poganjal ga je 5,2-litrski V12 motor, ki je bil zmožen 455 konjskih moči. To je bilo za tisti čas neverjetno veliko in zato je dosegel tudi neverjetno hitrost. Kljub temu, da avto ni zelo udoben za vožnjo in je praktično zelo strah vzbujajoč, to ni pomembno. Tudi danes, ko pogled ljubitelja sreča Countacha, se pokaže navdušenje nad tem legendarnim avtomobilom.

2. Ferrari F40

Ferrari_F40

Kljub temu, da je bil Ferrari Testarossa najbolj prepoznaven Ferrari tistega obdobja, pa ni najhitrejši. Ta naslov pripada modelu F40, ki je v bistvu dirkalnik, dovoljen za mestno vožnjo. Vse, kar so takrat pri Maranellu poznali glede zmogljivosti, so implimentirali v Ferrarija F40. Vse je bilo tudi neverjetno pri tem vozilu. Oblika, aerodinamika, vzmetenje, geometrija, materiali ter seveda cena. 2,9-litrski V8 turbo motor je bil nameščen za voznikom in je zmožen 471 konjskih moči. Ker so se resno lotili izgube teže na vozilu, so uspešno odstranili odvečne dele, kot so predal za rokavice in vratni paneli. Tako so uspeli narediti avto, ki je bil zelo težko ulovljiv na stezi, kot tudi na mestnih cestah.

1. Porsche 959

Porsche_959

Eno izmed vozil, ki pa je v 80. bilo zmožno zbežati pred Ferrarijem F40, je bil Porsche 959. Kot že kar nekaj vozil iz tega seznama, je bil tudi Porsche 959 izdelan v homologacijske namene za rally skupino B. Vendar je za razliko od ostalih proizvajalcev Porsche za cestno-legalni avto ponudil enako vozilo, kot so ga uporabljali na rally dirkah. Kar omogoča prvo mesto temu Porscheju, je neverjetni sistem pogona na vsa štiri kolesa. Superšportniki v 80.letih so dosegali meje moči, ki so bile še sprejemljive preko zadnjih dveh koles in zmožne prenosa na cesto. Tako so z naprednim štirikolesnim pogonom dokazali, da vozilo s takim sistemom več pridobi kot izgubi zaradi nastale teže takega sistema. S tem so resnično postavili temelj bodočih superšportnikov.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG